Agustin Mazzilli en Lucas Vila vieren een van de Argentijnse treffers
NOS SportAangepast

Hoofdrol Pinoké'er Mazzilli in kraker WK hockey

Voor de hockeyliefhebber is de eerste wedstrijd van de tweede dag van het WK in India er een geweest om van te smullen. Binnen een kwartier waren er al vijf doelpunten gevallen. Argentinië won uiteindelijk met 4-3 van Spanje.

Spanje, dat zich eind oktober op de velden van Xenios in Amsterdam had voorbereid op dit WK, kwam al na drie minuten de leiding. Die nam Argentinië mede dankzij twee goals van Agustin Mazzilli echter snel over.

De hockeyer van de Nederlandse hoofdklasser Pinoké hielp Argentinië tot tweemaal toe aan een snelle gelijkmaker. Kort na de 2-2 zette strafcornerspecialist Gonzalo Peillat de Zuid-Amerikanen voor het eerst op voorsprong. Daarna verliep de wedstrijd een stuk rustiger.

Gonzalo Peillat rukt op namens Argentinië

Beide landen scoorden in het vervolg van de wedstrijd nog een keer. Spanje had in de laatste seconden nog op 4-4 kunnen komen, maar Enrique Gonzalez maaide van dichtbij over de bal heen. En zo bleek de tweede rake strafcorner van Peillat goed te zijn voor drie punten voor de olympisch kampioen.

In de tweede wedstrijd in groep A was Nieuw-Zeeland met 2-1 te sterk voor Frankrijk, het team van bondscoach Jeroen Delmée.

WK hockey live bij de NOS

Nederland speelt zaterdag

Het WK in India begon gisteren met overwinningen voor India en België. Voor Nederland, dat in 1998 voor het laatst wereldkampioen werd en vier jaar geleden in de finale boog voor Australië, begint het toernooi zaterdag pas tegen Maleisië.

Duels Nederland live op NPO 1 en NOS.nl

zaterdag 1 december, 12.30 uur Nederland - Maleisië
woensdag 5 december, 12.30 uur Duitsland - Nederland
zondag 9 december, 14.30 uur Nederland - Pakistan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl