Laurien Leurink (l) en Xan de Waard (r) ANP Pro Shots

Bondscoach Alyson Annan van de Nederlandse hockeysters heeft haar selectie bekendgemaakt voor het toernooi om de Champions Trophy, dat van 17 tot en met 25 november in het Chinese Changzhou wordt gespeeld.

In de selectie van achttien hockeysters ontbreken onder anderen Carlien Dirkse van den Heuvel, Kelly Jonker en Lidewij Welten. Laatstgenoemde is geblesseerd; de aanvalster van Den Bosch staat enkele maanden langs de kant met een hamstringblessure. Ook Dirkse van den Heuvel is geblesseerd, Jonker krijgt rust.

Pien Sanders, die het WK aan zich voorbij moest laten gaan wegens een hersenschudding, keert terug in de selectie. Ook Maria Verschoor en Maartje Krekelaar, beiden op het WK absent, zijn er weer bij.

Yibbi Jansen en Maxime Kerstholt mogen voor het eerst meedoen aan een groot toernooi.

Laatste keer

Oranje stuit in China achtereenvolgens op Japan, Argentinië, Australië, Groot-Brittannië en China. De nummers één en twee spelen de finale.

Het is de laatste keer dat het toernooi om de Champions Trophy bij de vrouwen wordt gehouden. De internationale hockeyfederatie FIH gooit volgend jaar de volle hockeyagenda op de schop en introduceert de Pro Hockey League.

De volledige selectie:

Margot van Geffen, Josine Koning, Pien Sanders, Maartje Krekelaar (allen Den Bosch), Lauren Stam, Marijn Veen, Eva de Goede, Anne Veenendaal, Maria Verschoor (allen Amsterdam), Maxime Kerstholt (Laren), Laura Nunnink, Yibbi Jansen (beiden Oranje-Rood), Ginella Zerbo, Laurien Leurink, Caia van Maasakker, Xan de Waard (allen SCHC), Margot Zuidhof, Renée van Laarhoven (beiden Kampong).

Speelschema

datum tegenstander
17 november, 11.00 uur Japan
18 november, 11.00 uur Argentinië
20 november, 07.00 uur Australië
22 november, 11.00 uur Groot-Brittannië
24 november, 09.00 uur China
25 november, 11.30 uur Finale Champions Trophy

STER reclame