Verstappen: 'Tweede training niet ideaal, maar ik ben wel tevreden' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton hebben de tweede training voor de Grand Prix van Brazilië naar hun hand gezet. Bottas was op Interlagos de snelste met een rondje in 1.08,846, op 0,003 seconde gevolgd door teamgenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton. Sebastian Vettel (Ferrari/1.08,919) belandde op de derde plaats.

Max Verstappen, die pas laat in de tweede training op de baan kwam, moest genoegen met de vijfde tijd (1.09,339). De Nederlandse Formule 1-coureur klaagde aan het einde van de training, dat zijn Red Bull bij het insturen van de bochten problemen had met de balans en banden.

In de eerste training waren Verstappen, Hamilton en Vettel behoorlijk aan elkaar gewaagd. De Nederlander was daarin uiteindelijk de snelste met 1.09,011. Het verschil met nummer twee Vettel (0,049 seconde) en wereldkampioen Hamilton (0,096) was minder dan een tiende.

Gridstraf Ricciardo

Daniel Ricciardo, die als gevolg van het installeren van een nieuwe turbolader voor zondag een gridstraf van vijf plaatsen kreeg, eindigde in de eerste training als vierde. De bij Red Bull vertrekkende Australiër was 0,384 seconde langzamer dan zijn Nederlandse teamgenoot.

Het duurde lang voor Verstappen in de tweede training zijn opwachting maakte. Bij zijn wagen moest eerst nog even een olielek opgelost worden. Met iets meer dan 40 minuten op de klok kwam de Nederlander alsnog de baan op.

Toen had de training al enige tijd stilgelegen, na een flinke crash van Nico Hülkenberg. De Duitser maakte een stuurfout, kwam op het gras terecht en belandde vervolgens met de Renault hard in de vangrail. Voor hem zat de training er direct op. De bolide had veel schade.

Opgehouden

Verstappen, die weinig tijd had voor een snelle ronde, kwam op de supersoftband niet aan de tijd van Valtteri Bottas. Even leek dat wel te gebeuren, maar toen werd de Nederlander opgehouden door Williams-coureur Lance Stroll. Als nummer vijf eindigde hij dit keer kort achter teamgenoot Ricciardo.

"Het is jammer dat ik het begin van de tweede training heb gemist. Daardoor moest ik mijn programma versneld afwerken. IK had ook nog wat last van ander verkeer tijdens mijn runs. Ideaal was die sessie niet, maar de auto gaat lekker. Ik was tevreden met de lange runs", zei Verstappen na afloop.

De laatste fase van de training gebruikte de Nederlander voor een racesimulatie. Zaterdag heeft hij nog een derde training om aan de kwalificatiesnelheid te werken. De kwalificatie in Brazilië wordt zaterdagavond om 18 uur (Nederlandse tijd) gereden.

Uitslag tweede training GP van Brazilië

STER reclame