NOS SportAangepast

Federer herstelt zich bij ATP Finals, maar blijft wel afhankelijk

Federer wint ruim van Thiem en boekt eerste zege bij ATP Finals

Roger Federer heeft bij de ATP Finals in Londen zijn tweede wedstrijd wel gewonnen van Dominic Thiem. De Zwitser was met 6-2, 6-3 de meerdere van de Oostenrijker, die ondanks zijn tweede nederlaag nog niet kansloos is voor de halve finales.

Koploper in de Groep Hewitt is de Zuid-Afrikaanse debutant Kevin Anderson, die tegen Kei Nishikori zijn tweede zege boekte. En hoe. Hij gaf de Japanner met 6-0, 6-1 een ongekend pak slaag.

Stand Groep Hewitt

Kevin Anderson 2-4 (4-0)
Kei Nishikori 2-2 (2-2)
Roger Federer 2-2 (2-2)
Dominic Thiem 2-0 (0-4)

Thiem had Federer, die in zijn eerste wedstrijd tegen Nishikori onthutsend slecht speelde, in hun drie eerdere ontmoetingen twee keer verslagen. Een derde overwinning zat er nooit in voor de Oostenrijker.

Hij speelde veel te gehaast en daardoor slordig. In de openingsset maakte Thiem achttien onnodige fouten. Zijn spel bleef matig en hij schonk Federer te veel 'gratis' punten. De Zwitser gaf hem bovendien geen enkele kans om een vroeg opgelopen achterstand goed te maken.

Scenario's voor Federer

Als Federer zijn laatste wedstrijd wint van Anderson en Thiem verslaat Nishikori, gaat hij samen met de Zuid-Afrikaan naar de halve finales. Als Nishikori wint, worden de kansen klein voor Federer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl