Simone Biles is in Doha de eerste turnster geworden met vier wereldtitels op de meerkamp. Ze turnde de WK-finale verre van vlekkeloos, maar de moeilijkheidsgraad van haar oefeningen was zo hoog dat ze zich meerdere foutjes kon veroorloven.

Al op haar eerste toestel - sprong - ging Biles in de fout: ze kwam bij de landing op haar billen terecht. Na een goede brugoefening ging het op balk weer mis: ze raakte uit balans en moest van de balk.

Haar vloeroefening was weer prima, al stapte ze wel een keer te ver uit na een landing.

Favoriete Biles valt op sprong én balk in meerkampfinale Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Biles was ook in 2013, 2014 en 2015 de beste meerkampster en won in 2016 olympisch goud. Daarna nam ze een jaar vrijaf, waardoor de wereldtitel van 2017 bij landgenote Morgan Hurd terechtkwam.

Deze week vertelde ze nog last te hebben van nierstenen, maar desondanks veroverde ze dinsdag met Amerika ook al goud in de landenfinale.

Visser eindigt als veertiende

In Doha kon niemand in de finale van de meerkamp aan Biles' puntentotaal van 57,491 tippen. De Japanse Mai Murakami werd met een score van 55,798 tweede en Hurd veroverde brons met een score van 55,732.

De Nederlandse Naomi Visser eindigde haar eerste WK als veertiende met 53,332 punten. Nina Derwael slaagde er net niet in als eerste Belgische het podium te halen, zij werd vierde.

STER reclame