NOS Sport

Papa Epke schakelt in Qatar continu tussen twee werelden

Papa Epke schakelt in Qatar continu tussen twee werelden

Een jaar geleden pakte Epke Zonderland op wonderbaarlijke wijze zilver op de WK turnen in Montreal. Tijdens zijn routine verloor hij de grip met zijn linkerhand en turnde hij met één hand verder.

Aan de vooravond van de WK in Doha, die voor Zonderland donderdag beginnen, beleefde de Fries een ander wonder. Iets meer dan een week geleden werd hij namelijk voor het eerst vader.

De geboorte van zijn zoon Bert Eize is een gebeurtenis waar de rekstokspecialist naar eigen zeggen profijt van gaat hebben.

Focus op het toernooi

"Je bent ontzettend blij, je hebt iets ongelooflijks beleefd ruim een week geleden. Die energie die neem je echt wel mee, dat merk ik nu ook wel", vertelde Zonderland woensdag voor de camera van de NOS.

Zonderland moet bekennen dat hij soms liever thuis zou zitten. "Gedurende de dag krijg ik wat fotootjes binnen en een keer per dag gaan we facetimen. Dat is superleuk, maar ook wel confronterend. Ik dacht dan: 'zit ik hier, ik wil eigenlijk gewoon daar zijn'."

Toch denkt Zonderland dat hij een goede prestatie neer kan zetten in Qatar. "Je groeit ook wel in het toernooi en morgen is het zover met de kwalificatie, die focus heb ik wel te pakken. In mijn achterhoofd is mijn zoon wel aanwezig, maar de focus moet wel goed zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl