Kiki Bertens tijdens haar halve finale tegen Jelina Svitolina EPA

Na het verlies in de halve finales van de WTA Finals zit het tennisseizoen erop voor Kiki Bertens. "Het verlies doet nu echt nog pijn, maar ergens in mijn achterhoofd weet ik dat het een geweldig jaar was. Het had niet veel mooier kunnen zijn."

De 26-jarige Bertens speelde in de halve finales een prachtige wedstrijd tegen Jelina Svitolina, een duel dat ze na ruim tweeënhalf uur tennissen verloor in drie sets: 7-5, 6-7 (5), 6-4.

"Mijn niveau was in de derde set niet goed genoeg meer om te winnen", aldus Bertens. "Daar baal ik van, want ik kreeg genoeg kansen om terug in de wedstrijd te komen. Aan het einde was zij gewoon stabieler dan ik."

Bertens: 'Dit seizoen had niet veel mooier kunnen zijn'

Op een bepaald moment begon Bertens ook de vermoeidheid te voelen. "Maar daar heeft zij ook last van, dus daar denk ik dan aan als ik op dat bankje zit. Ik ben moe, maar je tegenstander ook. Ik heb al mijn energie erin gestopt, want ik wist: dit is misschien wel de laatste wedstrijd van het jaar."

Het teleurstellende gevoel overheerste dan ook na de partij. "Ik wilde heel graag die finale halen en als je dan zo dichtbij bent, doet het echt pijn."

Vakantie

Desondanks kan Bertens terugkijken op haar beste tennisseizoen tot nu toe. Ze won dit jaar de toernooien in Cincinnati, Charleston en Seoul en stormde ook nog eens de toptien van de wereldranglijst binnen.

"Nu ga ik lekker uitrusten en dan komt dat goede gevoel vanzelf", aldus Bertens. "Lekker op vakantie, daar was ik al een paar weken aan toe, maar nu zit het er echt op."

STER reclame