EPA

Kiki Bertens is er niet in geslaagd om de eindstrijd te halen van de WTA Finals, het eindejaarstoernooi voor de beste acht speelsters van de wereld. In de halve finales was Jelina Svitolina na een boeiend tennisgevecht met 7-5, 6-7 (5), 6-4 te sterk voor Bertens. De partij duurde in totaal 2 uur en 38 minuten.

In de halve finales in Singapore dicteerde de 26-jarige Bertens vanaf de eerste slagenwisseling het duel met de twee jaar jongere Oekraïense. Ze reeg de winners aaneen, maar maakte ook iets te veel fouten om Svitolina te vloeren. Met haar tweede dubbele fout verloor ze de eerste set.

Bertens: 'Dit seizoen had niet veel mooier kunnen zijn'

Daarna ging er lange tijd weinig mis bij Bertens, die slechts twee punten in haar eerste vier servicegames afstond. Toen de punten belangrijk werden, miste ze setpoints (drie op eigen opslag). In de tiebreak benutte ze nummer vijf wel en dat leverde haar een derde set op.

Ondanks het momentum leverde Bertens direct haar opslag in. De achterstand maakte ze weliswaar meteen goed, maar een nieuwe break leek fataal. Bertens bleef knokken en kreeg twee kansen om op 5-5 te komen, maar Svitolina sloeg op haar eerste matchpoint meteen toe.

Bertens kan terugkijken op haar beste tennisseizoen tot nu toe. Ze won dit jaar de toernooien in Cincinnati, Charleston en Seoul en stormde ook nog eens de toptien van de wereldranglijst binnen.

Voor de Bertens was het al een bonus dat ze op de WTA Finals mocht uitkomen. De nummer negen van de wereldranglijst mocht alsnog meedoen na een afzegging van de geblesseerde Simona Halep. Bertens hield aan het eindejaarstoernooi een cheque van 438.000 euro over.

STER reclame