Kiki Bertens knuffelt Naomi Osaka AFP

Kiki Bertens heeft de halve finales bereikt van de WTA Finals. In Singapore speelde Bertens haar laatste groepswedstrijd tegen Naomi Osaka, maar de Japanse moest na de eerste set (6-3 voor Bertens) opgeven met een beenblessure. In de halve finales treft ze de Oekraïense Jelina Svitolina.

Bertens had aan een zege in twee sets voldoende om door te gaan op het prestigieuze eindejaarstoernooi voor de acht beste speelsters van het jaar. De 26-jarige tennisster begon sterk aan de wedstrijd, ze serveerde goed en maakte amper fouten.

Bij een stand van 3-3 wist Bertens de Japanse voor het eerst in de wedstrijd te breken. Osaka, die de wedstrijd al begon met tape om haar bovenbeen, kreeg bij 5-3 een blessurebehandeling, maar dat mocht niet baten.

De Japanse kwam daarna nog wel de baan op, maar verloor haar service, waardoor Bertens de eerste set won met 6-3. Daarna gaf Osaka aan niet meer verder te kunnen.

"Het is nooit leuk om zo te winnen", vertelde Bertens na afloop op de baan. "Ik probeer nu om uit te rusten en op deze weg door te gaan. Ik doe er iedere dag alles aan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Tot nu toe lukt dat goed."

Voor Bertens betekende dat haar twaalfde zege op een speelster uit de mondiale toptien van dit seizoen. Tot dit seizoen had Bertens pas drie keer van een toptienspeelster gewonnen.

Bertens is de eerste Nederlandse tennisster sinds Brenda Schultz-McCarthy in 1995 die de halve finales van de WTA Finals haalt.

Naomi Osaka krijgt een blessurebehandeling op de baan AFP

STER reclame