Jelina Svitolina
NOS SportAangepast

Svitolina volgt Plísková naar halve finales bij WTA Finals

Bij de WTA Finals in Singapore zijn Jelina Svitolina en Karolína Plísková vanuit de witte groep doorgedrongen tot de halve finales.

Svitolina moest na twee eerdere zeges een set winnen tegen titelverdedigster Caroline Wozniacki om door te gaan. De Deense won de eerste set echter mede dankzij twaalf winners.

In de tweede set kreeg de Oekraïense bij 6-5 enkele setpoints en toen Wozniacki op nummer vijf de bal uitsloeg, juichte Svitolina uitbundig. Ze won uiteindelijk met 5-7, 7-5, 6-3. Dat leverde haar naast de groepswinst ook 150.000 euro op.

Plísková ook door

De Tsjechische Plísková had eerder op de dag de laatste vier bereikt door een 6-3, 6-4 zege op haar landgenote Petra Kvitová, die toen al wist dat ze haar koffers kon pakken.

Karolína Plísková

Kvitová moest winnen om zicht te houden op de halve finales en had op basis van het verleden goede kansen daarop. In de drie eerdere duels met Plisková had ze slechts een set verloren. Een vierde zege zat er echter nooit in.

Kvitová kwam met 4-0 achter, veerde nog wel even op, maar ze maakte veel te veel fouten (32 in totaal). Na het verlies van de eerste set was uitschakeling al een feit voor de winnares van 2011

Eindstand Witte Groep (dik gedrukt zeker van halve finales)

Jelina Svitolina 3-6 (6-2)
Karolína Plísková 3-4 (5-2)
Caroline Wozniacki 3-2 (3-5)
Petra Kvitová 3-0 (1-6)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl