Jelina Svitolina EPA

Jelina Svitolina heeft bij de WTA Finals ook haar tweede duel gewonnen. Toch kan de Oekraïense in haar derde en laatste groepswedstrijd nog uitgeschakeld worden omdat Caroline Wozniacki eveneens een overwinning in drie sets boekte.

Svitolina had in twee sets moeten winnen van de Tsjechische Karolína Plísková om zeker te zijn van de laatste vier in Singapore. Het werden er drie: 3-6, 6-2, 6-3. Plísková was na het winnen van de tweede set op haar beurt een set verwijderd van de halve finales.

Haar focus leek echter ineens verdwenen te zijn en na twee slordige opslaggames stond ze ineens met 4-0 achter. Die voorsprong gaf Svitolina niet meer uit handen.

Wozniacki boekte eerste zege

Wozniacki boekte haar eerste overwinning in Singapore. De Deense was met 7-5, 3-6, 6-2 te sterk voor de Tsjechische Petra Kvitová, die in Singapore haar tweede nederlaag leed.

Caroline Wozniacki is blij met haar zege op Petra Kvitova in Singapore ANP

Kvitová had acht van de dertien vorige duels met titelhoudster Wozniacki gewonnen, waaronder de laatste vier. Ze speelde echter veel te wisselvallig om de vaste Deense voor een negende keer te vloeren.

Svitolina gaat nu aan de leiding in de groep met twee overwinningen. De nummers een en twee gaan door naar de halve finales en daar maken alle vier de speelsters nog kans op.

Stand Witte Groep

1. Jelina Svitolina 2-4 (4-1)
2. Karolína Plísková 2-2 (3-2)
3. Caroline Wozniacki 2-2 (2-3)
4. Petra Kvitová 2-0 (1-4)

STER reclame