Seles, Davenport en Clijsters voorspellen Bertens veel goeds

Kiki Bertens begeeft zich bij de WTA Finals tussen de elite van het vrouwentennis en laat met haar stunt tegen Angelique Kerber zien dat ze het predicaat 'wereldtopper' verdient.

Niet alleen de beste acht speelsters van dit jaar zijn in Singapore, ook oud-toppers als Monica Seles, Lindsay Davenport en Kim Clijsters laten zich zien. En zij zijn lovend over Bertens. Dat waren ze al vóór het toernooi begon.

Grandslamtitel

"Als ze haar focus behoudt, gaat ze een grandslamtoernooi winnen", zegt negenvoudig grandslamkampioene Seles. Een grandslamtitel, dat is niet niks. Weet ze dat wel zeker? "Absoluut, zeker weten. Ze is er al heel dichtbij."

Davenport: "Iedere keer dat ik Kiki dit jaar zag spelen, had ze zich verbeterd. Haar backhand is stabieler geworden, ze beweegt beter en ze blijft maar uithalen met haar service en forehand. Het is heerlijk om te zien. Ze kan ook beter met de druk omgaan."

Ook Clijsters kijkt graag naar haar: "Je ziet hoe ze zich voelt op de baan, dat vind ik leuk."

Zowel Seles, Davenport als Clijsters is nummer één van de wereld geweest. Samen zijn de twee Amerikaansen en de Belgische goed voor zestien grandslamtitels. Ze weten dus wat het betekent om aan de top van het vrouwentennis te staan.

Davenport heeft er veel bewondering voor dat Bertens op 26-jarige leeftijd nog zoveel progressie boekt. "Voor een jonge speelster is het makkelijk om zichzelf te verbeteren, voor een oudere speelster is dat veel moeilijker", aldus de Amerikaanse.

Seles: "Ze heeft een ongelooflijk jaar achter de rug. Hopelijk inspireert haar dit om hard te blijven trainen en dan is dit nog maar het begin. Ze is een heerlijke speelster om naar te kijken. Ze is anders dan anders, ze heeft een compleet spel."

Wat kan Bertens bij WTA Finals?

Bertens werd als laatste toegevoegd aan het deelnemersveld van de WTA Finals. Ze is een outsider in Singapore, toch? Clijsters: "Iedereen heeft hier kans om te stunten. Het is het laatste toernooi. Sommige speelsters zijn al met hun hoofd bij de vakantie. We gaan het zien."

Davenport: "Veel vrouwen voelen hier behoorlijk wat druk. Ik hoop dat Kiki hier staat met de instelling: ik heb er zin in en ga proberen er alles uit te halen."

Dat was niet aan dovemansoren gericht. Bertens won in drie sets van Kerber. Woensdag speelt ze haar tweede partij op de WTA Finals tegen Sloane Stephens.

STER reclame