Caroline Wozniacki
NOS SportAangepast

Titelverdedigster Wozniacki laat zich verrassen bij WTA Finals

Caroline Wozniacki is de WTA Finals in Singapore teleurstellend gestart. De titelverdedigster bleek in de witte groep niet opgewassen tegen Karolina Plísková, die ze vorig jaar in de halve finales nog klopte. Het werd 2-6, 4-6.

Wozniacki begon de eerste set nog wel goed, maar nadat ze in de tweede game twee breakpoints onbenut had gelaten, ging het plots bergafwaarts.

Plísková brak twee keer door de service van de nummer drie van de wereld en won de set met duidelijke cijfers.

Karolina Plísková

Ook in de tweede set bleef Wozniacki ver verwijderd van haar gebruikelijke niveau. Plísková profiteerde en liep uit naar een 1-3 voorsprong.

Wozniacki toonde toch nog veerkracht, knokte zich terug tot 3-4 en liet een breakkans liggen voor 4-4. Dat bleek uiteindelijk funest.

Plísková kreeg op de service van Wozniacki twee matchpoints, maar sloeg pas toe in de volgende game. Weer verspeelde Wozniacki breakpoints, waarna de Tsjechische de partij met een ace beëindigde.

Svitolina wint en wordt onwel

Jelina Svitolina besliste de eerste wedstrijd in de witte groep in haar voordeel. De Oekraïense versloeg in Singapore de hoger ingeschaalde Petra Kvitová met 6-3, 6-3.

Op de persconferentie na afloop werd ze echter onwel en verliet ze voortijdig de perszaal. Wat er precies aan de hand was, wilde ze niet zeggen: "Ik voel me gewoon niet zo lekker."

Elina Svitolina

Nadat beide speelsters hun eerste servicebeurt hadden verloren, ging de eerste set tot 3-3 gelijk op. Svitolina nam vervolgens het heft in handen en won drie games op rij.

In de tweede set kreeg Kvitová drie breakpoints om de stand naar 1-3 te tillen, maar de Tsjechische liet de kansen liggen.

Svitolina behield haar servicebeurt, schakelde een tandje bij en stond vervolgens nog maar één game af. Van de vorige acht onderlinge ontmoetingen met de Tsjechische won ze maar één duel.

Een teleurgestelde Petra Kvitová

De Oekraïense maakte over het geheel aanzienlijk minder onnodige fouten dan de ervaren Kvitová en won voor het eerst sinds mei weer van een speelster uit de toptien. Toen klopte ze Simona Halep in de finale van het toernooi in Rome.

Kiki Bertens komt maandag in actie in de rode groep. Tegenstandster is dan Angelique Kerber.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl