NOS Sport

In galajurk ziet Bertens dat ze niet gunstig loot bij WTA Finals

Bertens loot niet gunstig in Singapore

Bij het WTA-gala in Singapore heeft Kiki Bertens niet gunstig geloot voor de WTA Finals, het officieuze WK voor de beste acht speelsters van het jaar. Ze werd ingedeeld in een groep met Angelique Kerber, Naomi Osaka en Sloane Stephens.

Juist tegen die drie heeft ze een negatieve balans, terwijl ze dit jaar wel van de vier speelsters uit de andere groep wist te winnen. Maandag opent Bertens tegen Kerber.

Van Stephens en US Open-kampioene Osaka verloor Bertens de enige ontmoeting en van Wimbledon-winnares Kerber verloor ze dit jaar op Roland Garros, waardoor de Duitse de balans op 2-1 in haar voordeel bracht.

  • Getty Images
    Kiki Bertens en haar tegenstanders tijdens de fotoshoot voor de WTA Finals
  • Getty Images
    Kiki Bertens
  • Getty Images
    Kiki Bertens in de make-up voor de loting van de WTA Finals
  • Getty Images
    Kiki Bertens tijdens de fotoshoot voor de WTA Finals

Het toernooi in Singapore start zondag. Bertens leek deze week plaatsing voor het lucratieve en prestigieuze toetje van het seizoen mis te lopen, maar werd door de afmelding van Simona Halep toch aan het deelnemersveld toegevoegd.

Het eindejaarstoernooi gaat altijd gepaard met het WTA-gala, waar de rode loper uitgaat voor de speelsters en er diverse prijzen worden uitgereikt. Zo kreeg Bertens een ereprijs voor de speelster die zich het meest verbeterd heeft. Bertens maakt sinds kort deel uit van de mondiale toptien en won dit jaar drie WTA-toernooien (in Charleston, Cincinnati en Seoul).

Kiki Bertens krijgt de prijs voor de speelster die zich het meest verbeterd heeft

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl