Bertens verliest en loopt WTA Finals mis Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi in Moskou niet overleefd en loopt daardoor kwalificatie mis voor de WTA Finals. De Westlandse verloor met 6-3, 4-6, 6-3 van de Wit-Russin Aljaksandra Sasnovitsj.

Bertens had in Moskou minimaal de halve finales moeten halen om zich te plaatsen voor het eindejaarstoernooi in Singapore, dat zondag begint.

Bertens oogde in Moskou gespannen, worstelde met haar eerste service en produceerde heel wat afzwaaiers. Sasnovitsj speelde juist degelijk en profiteerde optimaal van de in haar schoot geworpen kansen.

Bertens kwam in de derde set nog terug van 0-3, maar vervolgens keerden de twijfels en daarmee de fouten terug. Sasnovitsj benutte na een spannende game op 5-3 haar vierde matchpoint.

Eerste reserve

Ondanks het resultaat reist Bertens wel af naar Singapore waar ze vanaf zondag als eerste reserve aanwezig zal zijn.

Er bestaat nog een kans dat Bertens op het laatste moment de plaats van Simona Halep, de mondiale nummer één, moet innemen. De Roemeense kampt al een aantal weken met een rugblessure en meldde zich daardoor eerder al af voor het toernooi in Moskou, maar is inmiddels wel naar Singapore afgereisd.

STER reclame