EPA

De Duitse wielerploeg Canyon Sram Racing heeft bij de WK wielrennen het goud gewonnen bij de ploegentijdrit voor merkenploegen. Boels Dolmans, de Nederlandse ploeg met onder meer Chantal Blaak, Amy Pieters en Anna van der Breggen, moest genoegen nemen met zilver.

De zes specialisten Alena Amialijoesik, Lisa Klein, Alice Barnes, Hannah Barnes, Elena Cecchini en Trixi Worrack finishten in het Oostenrijkse Innsbruck na 54,5 kilometer in 1.01.46. Voor Worrack was het al de vijfde wereldtitel in deze discipline.

Canyon verrast Boels Dolmans op ploegentijdrit Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Boels Dolmans kwam nog in de buurt, maar moest uiteindelijk ruim 20 seconden toegeven op de wereldkampioen en eiste de zilveren medaille op (1.02.08).

"De teleurstelling overheerst", vertelde Anna van der Breggen na de race. "We hebben een goede voorbereiding gehad en we hadden gehoopt om hier te winnen. Het liep ook best goed, maar we waren gewoon niet snel genoeg. We hadden harder moeten rijden."

"Dit is inderdaad een grote teleurstelling", vertelde Chantal Blaak. "We kwamen hier om te winnen en we hebben alles gegeven onderweg. Ik kan niet zeggen dat we het ergens hebben laten liggen. Knap wat Canyon hier doet, wij moeten het gewoon even verwerken."

Kirsten Wild eindigde met de Britse ploeg Wiggle High5 net naast het podium. "Ik vind het stiekem wel jammer, we gingen best wel goed."

Wild: ik wil me op de baan kwalificeren voor Tokio

Na een welverdiende vakantie gaat ze weer verder met baanwielrennen, vertelde de 35-jarige Wild. "Ik heb lang getwijfeld, maar ik wil me weer plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat wordt een mooie uitdaging, ik weet niet of het lukt, maar ik wil graag die olympische medaille."

Titelverdediger Sunweb moest genoegen nemen met brons. De ploeg met Ellen van Dijk en Lucinda Brand gaf op de streep 0,29 toe.

"We gingen niet hard genoeg", aldus Van Dijk. "Vooral in het eerste gedeelte hebben we tijd verloren. Het voelde ook best makkelijk, misschien iets te makkelijk. Dat Canyon wint, is wel een verrassing, maar ze hebben het gewoon goed gedaan."

Van Dijk: 'We gingen niet hard genoeg'

STER reclame