Acht sterke klimmers moeten het gaan doen voor Nederland tijdens de wegwedstrijd van de WK wielrennen in Innsbruck eind september. Tom Dumoulin en Bauke Mollema zullen als kopmannen van de Oranjeformatie optreden.

Bondscoach Thorwald Veneberg heeft achter het tweetal een vrije rol voor Wout Poels in gedachten. Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman, Sam Oomen, Antwan Tolhoek en routinier Pieter Weening zitten verder in de ploeg.

Dylan van Baarle, nationaal kampioen tijdrijden, reist speciaal voor de tijdrit naar Oostenrijk af. Ook Kelderman en titelverdediger Dumoulin staan op de startlijst. De tijdrit is op woensdag, de wegwedstrijd zondag.

Tom Dumoulin in zijn regenboogtrui AFP

Het parcours in Innsbruck is op papier loodzwaar. Er moet over 259,4 kilometer flink geklommen worden. Zo is er een stuk met een stijgingspercentage van 25. De laatste twee kilometer richting de finish zijn vlak.

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen de pijlers. Ook regerend wereldkampioene Chantal Blaak is van de partij in de wegwedstrijd van 156,2 kilometer.

Van Vleuten en Van der Breggen rijden samen met Lucinda Brand en Ellen van Dijk ook de individuele tijdrit. Van Vleuten verdedigt daarin haar regenboogtrui.

De WK vinden plaats van 23 tot en met 30 september.

STER reclame