Getty Images

Het was een topweekeinde voor Max Verstappen in Singapore. Na zijn indrukwekkende kwalificatie (tweede) reed de jonge Red Bull-coureur zondag met opnieuw een haperende Renault-motor naar de tweede plaats achter de ongenaakbare WK-leider Lewis Hamilton.

"Ik ben echt blij dat we hier uiteindelijk tweede zijn geworden", zei de Nederlander voor de camera van Ziggo Sport na de slopende avondrace in Singapore. De Renault vertoonde voor de zoveelste keer dit seizoen kuren. "Terugschakelen was de hele race heel moeilijk, half gas was niet goed. Gelukkig is de auto goed, maar dat weten we al heel lang", keek hij terug op de race.

Verstappen kende een moeizame start, waarbij hij uiteindelijk een plaats moest inleveren. Een eerste aanval van Sebastian Vettel kon 20-jarige coureur nog afslaan, even later was het toch raak voor de Duitser.

Samenvatting GP van Singapore: Hamilton blijft Verstappen voor Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Het was jammer van die eerste ronde. Ik had geen beste start. Je zag duidelijk dat we topsnelheid misten", zei hij over het verlies van zijn tweede plaats in de beginfase aan Vettel. "Daarna stotterde de auto achter de safetycar, na het incident tussen Ocon en Perez. Ik viel bijna stil. Ik kwam ook moeilijk weg na mijn pitstop. We hadden dus veel problemen, maar uiteindelijk rijden we de race wel uit. Ik ben erg blij met deze tweede plaats."

Zesde podiumplaats 2018

De bandenstrategie van Red Bull was later in de race cruciaal. Vettel ging als eerste van de toppers naar binnen voor bandenwissel. Hamilton reageerde snel, Verstappen wachtte even.

De smaakmakers van de GP van Singapore: Max Verstappen en winnaar Lewis Hamilton AFP

Het pakte perfect uit voor de Nederlander, die na zijn bandenwissel net voor Vettel op de baan terugkeerde en wist dat zijn banden langer zouden meegaan dan die van de Duitser. De goed gekozen strijdwijze leverde Verstappen zijn zesde podiumplaats in 2018 op en de zeventiende in zijn loopbaan.

"Dat ik voor Vettel weer op de baan kwam, was een cruciaal moment", stelde Verstappen vast. "Kom je achter hem terug op de baan, dan word je derde. Nu kon ik mijn eigen race rijden. Het team had een topstrategie. We wisten op dat moment dat P2 een maximaal resultaat zou zijn. Dan moet je de race uitrijden", klonk het blij uit zijn mond.

Het Formule 1-circus gaat eind september verder in het Russische Sotsji. "Ik kijk het meeste uit naar het vieren van mijn verjaardag", grapte hij in Singapore. Verstappen wordt op de dag van de race 21.

STER reclame