Samenvatting GP van Singapore: Hamilton blijft Verstappen voor Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Max Verstappen heeft voor de zesde keer dit Formule 1-seizoen een podiumplaats behaald. De 20-jarige Limburger van Red Bull werd bij de Grand Prix van Singapore tweede achter de ongenaakbare Britse Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Eerder dit jaar zegevierde Verstappen in Oostenrijk, werd hij tweede in Frankrijk en derde in Spanje, Canada en België. "Max gaf goed tegengas. Dit voelde als de langste race van mijn leven", zei Hamilton na afloop.

Strijd met Vettel

Met Sebastian Vettel, de nummer drie van de race, vocht Verstappen de mooiste duels uit op Marina Bay. De Duitser van Ferrari ging de Nederlander in de eerste ronde op het rechte stuk voorbij, maar die pakte hem later met een perfecte pitstop terug.

Esteban Ocon werd vlak na de start aangetikt door zijn teamgenoot Sergio Pérez, raakte de muur en bracht al direct de safetycar in stelling. Hamilton sloeg daarna met een vlotte herstart een gaatje.

Wie kiest er wanneer welke band?

Het bandenmanagement en de daarbij passende pitsstopstrategie was cruciaal op het bochtige Marina Bay. Wie wisselt er wanneer naar welke rubbercompound?

Vettel was in ronde vijftien de eerste die wisselde (naar ultra's). Hij leek voor twee stops te gaan. Hamiltons antwoord volgde een ronde later toen de Brit overstapte naar softs, dat op één stop duidde. Verstappen deed hetzelfde in ronde zeventien.

Slotsom van het rekenwerk was dat de topzes op de streep identiek was aan die op de grid. Het veld schoof door achterblijvers nog wel even ineen waardoor Verstappen in het wiel van Hamilton kwam, maar daarna was de Brit weer gevlogen.

Er zijn nog zes raceweekends te gaan dit seizoen: in Rusland, Japan, Amerika, Mexico, Brazilië en Abu Dhabi. Hamilton leidt in de WK-stand met 281 punten voor Vettel (241 punten). Verstappen staat vijfde met 148 punten.

Uitslag GP van Singapore

STER reclame