Max Verstappen in Singapore Reuters

Max Verstappen klaagde tijdens de laatste vrije training steen en been over zijn Renault-motor. Niet voor het eerst kon hij zijn frustratie niet voor zich houden.

Maar ondanks de problemen met zijn krachtbron, die hij "dat product achterin de auto" noemde, wist hij zich toch als tweede te kwalificeren voor de GP van Singapore.

"Dit voelt eerlijk gezegd als een overwinning", zei een opgetogen Verstappen. "Met de problemen die we vandaag ook nog in de kwalificatie hadden, is een tweede plek ongelooflijk."

'Op zaterdag win je geen races'

Formule 1-verslaggever Louis Dekker is het niet helemaal eens met de lezing van Verstappen. "Dit voelt als een overwinning? Het gaat in de Formule 1 om de zondag, op zaterdag win je geen races. Bovendien: als je zo veel problemen hebt, kun je je afvragen of hij morgen überhaupt wel de finish haalt."

Verstappen beklaagde zich over problemen met het vermogen van zijn motor. Dekker: "Maar wat voor problemen heb je als je toch P2 kunt halen?"

"Hoe dan ook: hij reed wel een heel goed rondje. Daniel Ricciardo is echt een kwalificatiedier en werd zesde. Hij kon na afloop niet uitleggen waarom er niet meer in zat. Dan is het des de knapper dat Verstappen zo'n goed rondje reed."

Verstappen na de kwalificatie in Singapore Reuters

Verstappen start schuin achter klassementsleider Lewis Hamilton en voor de nummer twee in het klassement, Sebastian Vettel. Waar de Limburger vorig jaar in Singapore in een sandwich terecht kwam tussen twee Ferrari's, is de startopstelling dit jaar in het voordeel van Verstappen, zegt Dekker.

"Dit is voor Verstappen een gouden kans op de zege", zegt Dekker. "Hamilton zal in de eerste bocht niet alles willen riskeren, want hij moet vooral op Vettel letten."

'Vettel mag geen fout maken bij de start'

"En Vettel mag op zijn beurt niet weer zo'n fout maken als in Italië, toen hij in de eerste bocht te veel risico nam en spinde. Daar heeft hij wel een handje van, maar Vettel kan zich zo'n fout niet permitteren"

Volgens Verstappen zelf is de start cruciaal. "Als de start goed is, dan is alles mogelijk. We moeten nog wel even de problemen met de motor verhelpen, maar ik ben in elk geval blij met de auto."

STER reclame