Verstappen na de kwalificatie in Singapore
NOS Sport

Ondanks gemopper in laatste training pakt Verstappen P2

Max Verstappen start bij de Grote Prijs van Singapore zondag van de tweede plaats. Op de eerste startrij staat hij schuin achter Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Verstappens team Red Bull Racing keek met veel verlangen uit naar de GP van Singapore. Op het stratencircuit met 23 bochten (meer dan op elk ander circuit op de kalender) zijn grip en wegligging belangrijker dan topsnelheid.

Het gat met de dominerende teams, Ferrari en Mercedes, zou in Singapore minder groot zijn, al bood met name de laatste vrije training Verstappen weinig hoop.

'Dat product doet niet wat ik wil'

"Er komen nog steeds gekke geluiden uit de motor", riep hij over de boordradio. Op niet mis te verstane wijze liet Verstappen vervolgens nogmaals zijn onvrede blijken over de Renault-krachtbron. "Dat product achterin de auto doet niet wat ik wil." Hij zette uiteindelijk een zesde tijd neer in die laatste training.

De problemen weerhielden Verstappen in de beslissende kwalificatiesessie niet van een uitstekende ronde die hem een plaats op de eerste startrij opleverde.

"Na alle problemen van vandaag voelt dit als een overwinning", jubelde Verstappen. "Het laat zien dat we een ongelofelijke auto hebben."

Verstappen doelt daarmee op het chassis van zijn bolide, niet op de door hem bekritiseerde Renault-motor. "We moeten zorgen dat we een foutloze start hebben, dan is alles mogelijk."

In de derde sessie liet Lewis Hamilton zijn uitzonderlijke klasse zien. Verstappen eindigde op iets meer dan drie tiende.

Hamiltons naaste belager in de strijd om de wereldtitel, Sebastian Vettel, moest genoegen nemen met de derde tijd. Vettel gaf ruim zes tiende toe op Hamilton, die een voorsprong heeft van dertig punten op de Duitser in de WK-stand.

Verstappens teamgenoot, Daniel Ricciardo, start van de zesde plaats. Hij vertrekt achter Kimi Räikkönen (vijfde, Ferrari) en Valtteri Bottas (vierde, Mercedes).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl