Max Verstappen tijdens de vrije training in Singapore ANP

De derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Singapore bracht weinig goeds voor Max Verstappen. De Nederlander klaagde als vanouds over zijn Renault-motor. "Hier word ik zo boos van", foeterde hij.

Sebastian Vettel was met 1.38,054 de snelste, op 0,362 gevolgd door zijn Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen. Verstappen, die op vrijdag nog de tweede en derde tijd noteerde, klokte nu de zesde tijd: 1.39,265

Daniel Ricciardo was net iets sneller dan zijn teamgenoot bij Red Bull en noteerde de vijfde tijd.

Verstappen boos

Verstappen stuurde zijn bolide pas als laatste het circuit op en zette - op softbanden- direct een prima tijd neer, al liet hij duidelijk weten niet tevreden te zijn over de staat van zijn bolide.

"Er komen nog steeds gekke geluiden uit de motor", riep hij over de boordradio. Om vervolgens weer snel naar binnen te gaan.

Op een setje hypersoft-banden was de tijd al sneller, maar tevreden was Verstappen allerminst. Gevraagd naar enige feedback reageerde hij fel: "Mijn feedback is dat het product achterin deze wagen niet werkt zoals ik zou willen."

Podiumkansen

Het stratencircuit in Singapore lijkt op het lijf geschreven van de RB14 van Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, al tempert teambaas Christian Horner de verwachtingen. "Er is zeker een grote kans, maar we kunnen deze grand prix niet zomaar naar onze hand zetten."

Uitslag derde vrije training GP Singapore

STER reclame