Max Verstappen Pro Shots

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft in Singapore de kans zijn seizoen wat extra kleur op de wangen te geven. Voor de strijd om de wereldtitel bleek zijn Red Bull-bolide al vroeg dit seizoen niet snel genoeg, maar op bepaalde circuits is Verstappen desalniettemin kansrijk.

Van alle races in het najaar biedt Singapore Verstappen de meeste kans op succes. Op het bochtige stratencircuit van Marina Bay speelt het vermogen van de bolides een minder grote rol en dat is gunstig voor Verstappen.

"We gaan absoluut proberen weer in de topdrie te eindigen, hopelijk is de auto snel genoeg", zegt Verstappen, die zijn 75ste Formule 1-race gaat rijden. "We komen hier graag als team en ik heb ontzettend veel zin in het weekend."

Verstappen: 'We komen graag in Singapore, ik heb er zin in'

Ook vorig jaar stond de race in Singapore rood omcirkeld in de agenda van Verstappen, maar zijn race eindigde al in de eerste bocht. De Limburger kwam in een sandwich terecht tussen de twee Ferrari's en moest de wedstrijd verlaten.

Zondag hoopt Verstappen op zijn eerste podiumplaats in de Aziatische stadstaat. "Singapore is na Monaco onze beste kans van het seizoen, maar het zal moeilijk worden. Ferrari en Mercedes hebben veel progressie geboekt de afgelopen maanden."

'Er gebeurt altijd iets'

"Vooral het motorvermogen is een probleem. Dat gat is nu zo groot dat we er zelfs op een stratencircuit last van krijgen. Ik denk dat Ferrari favoriet is, maar we maken zeker kans. Er gebeurt altijd iets in deze race, er is altijd een safety car. We moeten zorgen dat we dan scherp zijn en toeslaan."

Met een overwinning zou hij de eerste coureur worden zonder wereldtitel op zak die wint in Singapore.

In de WK-stand staat Verstappen vijfde. Met een goede laatste seizoenshelft zou Verstappen nog kunnen opklimmen naar de derde plaats, maar meer zit er niet in. De Limburger kan daarom alleen genieten van race-overwinningen.

"Zolang ik niet om de WK-titel strijd, maakt het me niet uit. Of ik nou tweede of zesde word, kan me weinig schelen. We moeten gewoon zorgen dat we er volgend jaar dichterbij zitten."

STER reclame