'Maximaal haalbare, dus erg blij mee'

Met een grote lach betrad Max Verstappen het podium na de Grand Prix van België. De Formule 1-coureur, die vaak genoeg heeft laten weten dat er voor hem niets anders telt dan de winst, vierde de derde plaats uitbundig.

"Dit was al beter dan verwacht", verklaart hij zijn humeur. "De perfect race? Ja, zo zou je het kunnen noemen. De auto is te langzaam voor de Ferrari's en Mercedessen, maar dat wisten we al. Dus dan is de derde plaats het maximaal haalbare."

Verstappen naar podium, Vettel wint op Spa

De Nederlander noemde zijn race vanaf de twaalfde ronde "een beetje saai", maar weet ook dat er aan die eenzame aangelegenheid juist een belangrijke fase vooraf ging.

Chaos bij de start

Het had bijvoorbeeld al voor de eerste bocht volledig mis kunnen gaan. Vlak achter hem knalden verschillende coureurs namelijk hard op elkaar. "De start was een chaos", zag ook Verstappen.

"Het was cruciaal om daar ongeschonden uit te komen en dat lukte. En ook de rest pakte goed uit", doelde Verstappen op het rappe passeren van Romain Grosjean, Esteban Ocon en Sergio Perez.

"Ja, daar wilde ik zo snel mogelijk langs, maar zonder risico te nemen. Het was mooi dat ik Ocon en Perez precies pakte op dat stuk met al die Nederlandse fans, maar dat was niet bewust. Het was gewoon de enige plek waar het kon."

Volgende week wordt het bij de Grand Prix van Italië opnieuw een lastig verhaal voor Verstappen. Zijn Red Bull zal ook op het snelle circuit van Monza vermogen tekort komen.

Al bestaat er een kans dat Renault het daar aandurft om enkele updates aan de motor door te voeren. Verstappen zelf weet nog niet of hij met de nieuwe motor kan rijden. "Maar dat zal ook niet heel veel uitmaken hoor."

STER reclame