Max Verstappen
NOS Sport

'Snellere' benzine levert Verstappen tweede en vierde tijd op

Op het circuit van Spa-Franchorchamps heeft Max Verstappen de dag afgesloten met de vierde tijd (1.44,046) in de tweede vrije training. De Limburger was daarmee 0,327 sneller dan zijn beste tijd in de eerste vrije training (tweede plaats).

De Ferrari's voerden vandaag de boventoon. Sebastian Vettel was de snelste in de ochtendsessie, terwijl Kimi Räikkönen in de middag met 1.43,355 de rapste toonde. WK-leider Lewis Hamilton eindigde als tweede.

'Vijfde of zesde in kwalificatie'

Verstappen was na afloop gematigd tevreden. "We zijn nog aan het zoeken naar iets meer grip. We moeten realistisch zijn, in de kwalificatie zal het wel vijfde of zesde worden. We hebben nog te weinig down-force, dat maakt het lastig."

Verstappen maakte tijdens de training voor het eerst gebruik van nieuwe brandstof, waarmee de Red Bull-bolide tot 0,15 seconde per ronde sneller kan zijn.

Elk klein beetje helpt, maar Verstappen bleef nuchter onder de tijdwinst. "Om Ferrari en Mercedes bij te houden, hebben we meer nodig dan een brandstof-upgrade."

Power-circuit

De Nederlandse coureur krijgt bijval van NOS-verslaggever Louis Dekker. "Spa-Francorchamps is een power-circuit, waar Mercedes en Ferrari normaal gesproken dik in het voordeel zijn."

Over de Nederlandse fans was Verstappen onder de indruk. "De fans waren vandaag al geweldig. Ik zag veel oranje fakkels. Morgen zullen het er nog wel meer zijn."

Geen zorgen om minder Verstappen-fans bij GP België

Daniel Ricciardo, nu nog teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, kwam door een technisch probleem amper aan rijden toe.

Debuut Norris

Er was ook een nieuw gezicht op de baan. Lando Norris maakte in de McLaren-wagen van Fernando Alonso zijn debuut. Het Engelse toptalent wordt in Engeland gezien als potentiële opvolger van Lewis Hamilton.

Norris is een concurrent van Nyck de Vries voor een stoeltje in de koningsklasse. In de Formule 2 zijn de coureurs in een hevige strijd verwikkeld.

De Formule 1-auto van Lewis Hamilton wordt geprepareerd

Hamilton start zondag overigens met een nieuwe motor, maar dat heeft geen gevolgen voor zijn plaats bij de start. Hij mocht namelijk nog een aantal onderdelen vervangen aan de auto.

Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas start in België sowieso achteraan. Hij krijgt ook nieuwe motor en daarvoor krijgt hij een gridstraf. Datzelfde geldt voor Nico Hülkenberg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl