Bertens sloopt Halep en pakt prestigieuze titel in Cincinnati Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft in Cincinnati de grootste prijs uit haar loopbaan behaald. Ze won het prestigieuze hardcourttoernooi door in de finale de Roemeense nummer een van de wereld Simona Halep met 2-6, 7-6 (6), 6-2 te verslaan.

Door haar overwinning stijgt Bertens, die deze week vier speelsters uit de toptien versloeg (Caroline Wozniacki, Jelena Svitolina, Petra Kvitova en nu Halep), naar de dertiende plaats op de wereldranglijst, een week voor de start van de US Open.

In de eerste set legde Bertens het op alle fronten af tegen de winnares van Roland Garros. Halep dicteerde de rally's, sloeg bijna alle eerste services raak en had ook nog het geluk dat Bertens op haar enige breekkans een afzwaaier produceerde.

Mokerslagen Bertens nekken Halep

Dat Bertens allerminst aangeslagen was, bleek in set twee. Ze liet in de derde game nog drie breekkansen liggen, maar twee games later was het wel raak.

Simona Halep EPA

Bertens kwam na enkele mokerslagen vanaf de baseline en een knap dropshot zowaar op 4-1. Maar Halep kwam terug tot 4-4, werkte een setpunt van Bertens op 5-4 (na een gelukkige netbal) weg en kwam op matchpoint in de tiebreak.

Maar Bertens werkte die onverdroten weg en met twee snoeiharde forehands pakte ze ook nog de set.

Vol gas naar 'mooiste overwinning ooit'

Halep, in 2015 en 2017 verliezend finaliste, was aangeslagen, oogde vermoeid en Bertens' coach Raemon Sluiter rook bloed. Hij adviseerde haar om vooral de forehand van de Roemeense aan te vallen en dat bleek te werken.

Met acht punten op rij kwam Bertens op 4-1 en ze besloot de partij met een ace.

Bertens: 'Hier winnen, ik heb er geen woorden voor'

"Ik kan geen woorden vinden op dit moment, maar dit is mijn mooiste overwinning", sprak ze na afloop. Halep complimenteerde haar tegenstandster: "Je speelde groots Kiki, je hebt dit verdiend."

STER reclame