NOS Wielrennen Aangepast

Dennis wint tijdrit, Kruijswijk klimt naar derde plek

 • Etappe 16 was een individuele tijdrit over 32 km van Santillana del Mar naar Torrelavega
 • Rohan Dennis was de snelste: 37.57,44
 • Steven Kruijswijk stijgt naar de derde plek in het algemeen klassement
Liveblog gesloten
 • ¡Hasta mañana!

  En dan houden we ermee op hier in Spanje. Morgen is het weer een dag en dan rijden we de hele dag door Baskenland. Is er gelegenheid voor Steven Kruijswijk om nog een beetje na te genieten van zijn puike prestatie van vandaag?

  Niet echt. Het wordt weer klimmen geblazen, met vijf beklimmingen onderweg en ook nog eens een zware slotklim over slecht wegdek. Dat belooft een mooie rit te worden. De start is om 13.26 uur en ons liveblog is er uiteraard weer van start tot finish bij. Tot morgen!

  Etappeprofiel 17de etappe Vuelta NOS
 • Ploegleider Niermann: 'Nu op podium blijven, met blik naar boven'

  Ploegleider Grischa Niermann van Lotto-Jumbo was uiteraard een tevreden man na de prima tijdrit van Steven Kruijswijk. "We staan nu op het podium, voorlopig, maar we zijn er nog lang niet. Het lijkt erop dat Steven steeds beter wordt. Dat is een mooi teken."

  "Het was een van de beste tijdritten die hij ooit heeft gereden. We hopen dat hij nu op het podium kan blijven staan, met de blik naar boven."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Ploegleider Niermann: 'Nu op podium blijven, met blik naar boven'
 • Kruijswijk: 'Ik wist dat ik dit kon op een goede dag'

  Aan de finish troffen we uiteraard een tevreden Steven Kruijswijk. "Ik wist dat ik dit kon op een goede dag", aldus de nieuwe nummer drie in het algemeen klassement.

  "Op het eerste stuk zat veel power. Ik schrok wel een beetje dat ik sneller was dan Dennis. Daar had ik geen rekening mee gehouden. Ik dacht, misschien ben ik wel iets te hard gestart. Daarna heb ik een ritme gezocht dat ik vol kon houden", aldus Kruijswijk.

  Wat zit er de komende dagen nog in het vat? "Hopelijk nog meer. Morgen is het weer een nieuwe dag en kan het zomaar omgedraaid zijn. Maar dit is goed voor de moraal. Ik bekijk het dag voor dag en dan zien we zaterdagavond wel waar het goed voor is geweest."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Kruijswijk: 'Ik wist dat ik dit kon op een goede dag'
 • Emoties bij Kelderman na moeilijke periode

  "Ik heb alles gegeven. Het voelde niet heel slecht, maar er zit niet meer in", reageerde Wilco Kelderman na zijn zeventiende plek in de tijdrit. De Sunweb-renner keek ook nog eens terug op de moeilijke periode vol malheur in de aanloop naar de Vuelta: in maart brak hij zijn sleutelbeen en na een val op het NK moest hij daaraan opnieuw worden geopereerd.

  "Ik had hoger ingezet, ik heb in de voorbereiding keihard getraind en het voelde in het begin ook goed. Als je ziet waar ik vandaan kom, hoe ik een paar maanden geleden thuis op de bank zat. Wat ik allemaal heb doorstaan. Het is een heel moeilijke periode geweest, ik mag trots zijn dat ik hier al sta."

  "Ik wil voor het hoogst haalbare gaan, maar moet beseffen dat ik ook maar een mens ben", aldus Kelderman.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Emoties bij Kelderman: 'Het is een heel moeilijke periode geweest'
 • De top-10

  De top-10 na de tijdrit. Simon Yates draagt nog steeds de rode trui, maar kijk eens op plek drie: daar staat Steven Kruijswijk op 52 seconden. Dat kan nog een interessante laatste week worden in de Vuelta!

  NOS
 • De uitslag

  De uitslag van de tijdrit: Rohan Dennis wint, Steven Kruijswijk doet uitstekende zaken met zijn vierde plek.

  NOS
 • Kruijswijk binnen een minuut

  Simon Yates blijft aan de leiding in het algemeen klassement. Alejandro Valverde staat tweede op 33 seconden. Steven Kruijswijk staat ineens keurig derde op 52 seconden van de rode trui.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Steven Kruijswijk aan de finish van de tijdrit in de Vuelta NOS
 • Valverde en Yates

  Kruijswijk pakt ook nog eens 44 seconden op Valverde. Op Yates wint Kruijswijk 37 seconden. Dennis wint de tijdrit, maar Kruijswijk vindt zichzelf ineens terug op de derde plek in het algemeen klassement.

 • Ook López voorbij

  En Kruijswijk is ook López voorbij in het algemeen klassement en staat nu derde!

 • Kruijswijk passeert Quintana

  Steven Kruijswijk is Nairo Quintana voorbij in het algemeen klassement. De Colombiaan is 1.19 langzamer dan Kruijswijk.

 • Kruijswijk is klaar

  Steven Kruijswijk is binnen in een tijd van 38.48,42. Dat is de vierde tijd, op 51 seconden van Dennis. Het wachten is nu op de vier laatste concurrenten van Kruijswijk.

 • Ook López virtueel voorbij

  López verliest 1.19 op Kruijswijk bij het tweede meetpunt. Dus ook deze Colombiaan is Kruijswijk virtueel voorbij.

  Rodetruidrager Yates is bij het tweede meetpunt 24 seconden langzamer dan Kruijswijk, Valverde 39 seconden.

 • Kruijswijk passeert virtueel Quintana

  Nairo Quintana is 1.06 langzamer dan Kruijswijk bij het tweede meetpunt. Daarmee is de Nederlander virtueel de Colombiaan voorbij in het algemeen klassement.

 • Tweede tussentijd Kruijswijk

  Bij het tweede meetpunt, na 21,4 kilometer, moet Kruijswijk iets inleveren ten opzicht van Dennis. De Nederlander is 24 seconden langzamer dan de Australiër. Dat is de tweede tijd tot nu toe.

 • Kelderman is klaar

  Wilco Kelderman is ondertussen bij de finish. De Nederlander rijdt met 39.37,27 de twaalfde tijd.