NOS Wielrennen Aangepast

Mollema kleurt etappe, bloemen voor De Marchi

 • De elfde etappe voerde over 207,8 kilometer van Mombuey naar Luintra, met veel klimwerk
 • Volgens de strijdlustige Bauke Mollema was het 'misschien wel de zwaarste etappe van het jaar'
 • Simon Yates behoudt de rode trui, Steven Kruijswijk staat negende (+0.43)
Liveblog gesloten
 • ¡Hasta mañana!

  Morgen is het weer een dag in de Vuelta. Dan staat de twaalfde etappe op het programma, over ruim 181 kilometer van Mondoñedo naar Faro de Estaca de Bares. Met onderweg twee bergen van de derde categorie en een finale vol venijnige korte klimmetjes en smalle wegen. Dat zou best een leuke rit kunnen worden.

  De start is om 12.55 uur en we zijn er met dit liveblog dan natuurlijk weer bij. Tot morgen!

  Het profiel van de twaalfde etappe van de Vuelta NOS
 • Mollema: 'Misschien wel zwaarste etappe van het jaar'

  Bauke Mollema toonde zich verrast, maar wel blij met de prijs voor de strijdlustigste renner van de dag. "Ik heb vandaag alles gegeven. Ik heb aangevallen, zat in de ontsnapping, en probeerde het op 50 kilometer van de finish ook nog eens alleen. Maar ik had niet de benen om in de finale voor de etappezege te gaan", aldus Mollema.

  Volgens de Trek-renner was het een bijzondere etappe: "Het was de zwaarste dag in de Vuelta, misschien wel de zwaarste dag van het jaar. Het was vol gas van start tot finish. Iedereen wilde in de ontsnapping zitten en dat duurde superlang, wel 100 kilometer."

  "In de kopgroep werd vervolgens ook de hele tijd aangevallen. Het was een superzware dag. Veel zwaarder dan ik had verwacht."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Mollema: 'Misschien wel zwaarste etappe van het jaar'
 • De samenvatting

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Mollema kleurt enerverende elfde etappe; De Marchi wint
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Toch een prijs

  Bauke Mollema wordt toch nog beloond voor zijn harde werk van vandaag: hij is uitgeroepen tot de strijdlustigste renner van de elfde etappe.

 • Algemeen klassement

  Er gebeurde van alles in de elfde etappe. Thibaut Pinot reed lange tijd zelfs in de virtuele rode trui. Maar aan het einde van de rit is er niet veel veranderd in de top van het algemeen klassement. Alleen Emanuel Buchmann verloor tijd: hij zakt van de vierde naar de zesde plaats.

  NOS
 • De top-10

  De top-10 van de enerverende elfde etappe. Exact drie jaar na zijn vorige ritzege in de Vuelta wint Alessandro De Marchi vandaag opnieuw.

  NOS
 • Mollema is binnen

  Och, die arme Bauke Mollema. De hele dag was hij in de aanval, en uiteindelijk komt hij pas op 3.21 van ritwinnaar Alessandro De Marchi over de finish.

 • FINISH

  Daar is ie: Alessandro De Marchi wint de elfde etappe van de Ronde van Spanje.

  Restrepo komt als tweede over de finish, voor Pellizotti en Peters.

  Na twee minuten komt de groep met favorieten over de finish, met Kruijswijk als eerste. Valverde en Yates komen in dezelfde tijd binnen, dus Simon Yates houdt zijn seconde voorsprong en dus de rode trui.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Alessandro De Marchi NOS
 • 1 km - Bijna

  De Marchi is bezig met een natte, glibberige afdaling in de richting van de finish. Restrepo rijdt op ruim 20 seconden.

 • 4 km - De Marchi gaat

  De Marchi is bijna klaar met laatste klimmetje en lijkt stiekem op weg naar de derde Vuelta-zege uit zijn carrière. Maar heel groot is het verschil met Restrepo nog niet.

  In het peloton heeft zich ondertussen een grote groep afgescheiden van de rest. Met daarin alle favorieten, onder wie ook Kruijswijk en Kelderman.

 • 5 km - De Marchi versnelt

  Terwijl de renners worden getrakteerd op een enorme plensbui, demarreert De Marchi. Restrepo kan de Italiaan niet volgen, zo lijkt het.

 • 8 km - Spannend

  De spanning begint nu serieus op te lopen. De Marchi en Restrepo hebben 47 seconden voorsprong op het duo Pellizotti en Peters, die de achtervolging hebben ingezet. Daar vlak achter rijdt de groep met Mollema. Het peloton volgt op ruim 3 minuten.

 • 18 km - Puntje voor Mollema

  We zijn op de top van de Alto del Mirador de Cabezoas. Mollema pakt na het leidende duo De Marchi en Restrepo nog een bergpuntje mee. Mollema heeft er nu in totaal 30 en staat derde in het bergklassement. Maté leidt met 60 punten.

  De voorsprong van De Marchi en Restrepo op de groep-Mollema is opgelopen tot een kleine minuut.

  Voorlopig is het afdalen geblazen. Op vijf kilometer van de finish volgt dan nog een behoorlijke klim.

  Het profiel van de elfde etappe van de Vuelta NOS
 • 19 km - De situatie

  De situatie in deze hectische etappe: De Marchi heeft aan kop gezelschap gekregen van Restrepo. De groep met Mollema en Pinot rijdt op 40 seconden, het peloton op 3.20.

 • 23 km - De Marchi!

  Eerst valt Roche af, vervolgens Restrepo, en dus rijdt nu De Marchi alleen op kop in deze turbulente etappe. Met nog 4,5 kilometer tot de top.

  De groep met Mollema volgt op een halve minuut, het peloton op drie.

 • Meer berichten tonen