Kruijswijk niet verrast door tijdverlies op zware slotklim

Niet lang na de etappe waarin Steven Kruijswijk van het podium viel in de Ronde van Spanje, weet hij zijn tijdverlies al te relativeren. "De ene dag is de andere niet, dit is wat ik gisteren al zei", zegt Kruijswijk. Na de tijdrit van dinsdag klom de Lotto-Jumbo-renner van de vijfde naar de derde plek, maar een dag later valt hij terug naar plaats vijf.

"De ene keer win je tijd en de andere keer verlies je tijd. En vandaag verlies ik tijd", zegt Kruijswijk, die ruim een minuut toegaf op Enric Mas en Miguel Àngel López. Beide renners passeerden hem in het klassement.

Kruijswijk valt van podium, Woods wint in Baskische mist Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Het was een zware klim, het tempo lag hoog en ik kon de anderen niet meer volgen. Er was mij verteld dat het zou afvlakken, maar dat deed het niet, dus ik moest naar de finish kruipen..."

Kruijswijk heeft het podium nog niet uit zijn hoofd gezet. "Zoals ik daarnet al zei: de ene dag is de andere dag niet. Ik zei al dat de jongens (Mas en López, red) bergop sterker zijn, dus ik kan niks anders doen dan blijven knokken. En dan zien we het wel."

De top van het klassement na de zeventiende etappe NOS

STER reclame