Kruijswijk valt van podium, Woods wint in Baskische mist Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Steven Kruijswijk heeft een dag na zijn puike tijdrit alweer flink tijd verloren ten opzichte van zijn concurrenten. De Brabander gaf bijna een minuut toe en duikelde uit de topdrie. Michael Woods greep de dagzege.

Kruijswijk kon op de zware slotklim, die stukken kende van bijna 24 procent, lange tijd goed mee. Op twee kilometer van de meet moest hij echter lossen en zag hij de groep met de favorieten snel uit zicht verdwijnen.

Yates blijft leider

Simon Yates behield de rode leiderstrui, hoewel Alejandro Valverde enkele seconden pakte ten opzichte van de Brit. Het verschil tussen beiden is nu 25 seconden. Kruijswijk staat vijfde, op 1 minuut 48 van Yates.

Bauke Mollema mocht lange tijd hopen op de etappezege, maar uiteindelijk moest de kopman van Trek zijn meerdere erkennen in - onder meer - Woods. De Canadees kwam als eerste boven op Balcón de Bizkaia.

Grote vluchtgroep

Woods behoorde tot een grote vluchtgroep, die al snel in de koers tot stand kwam. Ook Mollema zat daarbij, samen met Thomas De Gendt streed hij om de bergpunten. De Belg deed dat steeds net iets beter en pakte de bergtrui.

In de finale werden beiden snel gelost. Rafal Majka, Dylan Teuns, David De La Cruz en Woods hadden de beste benen. In de slotkilometer reed de Canadees knap weg en boekte hij zijn tweede profzege.

De uitslag van de zeventiende etappe

STER reclame