Van Baarle grijpt net naast dagsucces in Vuelta Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dylan van Baarle is niet ongeschonden uit de Vuelta-etappe van donderdag gekomen. De renner van Sky werd in de twaalfde rit in Faro de Estaca de Bares op de meet geklopt door de Fransman Alexander Geniez en ging vervolgens onderuit. Geniez en Van Baarle klapten na de streep op een official. "We hadden niet veel ruimte en daar liep ook nog iemand, die keek net om en toen reden we er tegenaan", vertelt Van Baarle bij Langs de Lijn En Omstreken.

Van Baarle duikelt over de man heen en eindigt op het asfalt. "Ik heb vrij veel last van mijn lies, ik heb bijna geen schaafwonden, maar ik ga mijn lies laten behandelen en hopelijk kan ik morgen aan de start staan. Lopen is vrij pijnlijk, maar vaak gaat het fietsen een stuk beter. Het zou lekker zijn als het morgen iets beter is. "

Definitieve zekerheid of hij gaat starten morgen wil Van Baarle niet geven. "Sowieso proberen, maar als het echt niet gaat, zal ik dat bij de start beslissen."

Opmerkelijk, de official gaat volgens Van Baarle over de veiligheid en de fotografen. "Dat is wel grappig: het is een Spanjaard die verantwoordelijk is voor de fotografen en dat de fotografen aan de kant gaan. Dat is zijn taak en dat heeft hij vandaag niet helemaal goed uitgevoerd."

STER reclame