Alessandro De Marchi heeft de elfde etappe van de Vuelta gewonnen. De voor BMC koersende Italiaan was in de rit van Mombuey naar Luintra over 207,8 kilometer de beste van een groep vluchters. Simon Yates behield de rode leiderstrui.

Mollema kleurt enerverende elfde etappe; De Marchi wint Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het heuvelachtige parcours nodigde uit tot aanvallen en de eerste 100 kilometer was er dan ook de ene vluchtpoging na de andere. Pas na een paar uur kreeg de vlucht van de dag eindelijk de zegen. Sterke renners als Bauke Mollema, Thibaut Pinot, Rafal Majka, Tiesj Benoot en Dylan Teuns waren mee.

Het was vervolgens geen moment rustig en wederom probeerde de ene na de andere renner weg te komen. Ook Mollema deed verschillende aanvalspogingen, maar die waren alle tevergeefs.

Op de laatste klim reed De Marchi weg uit de kopgroep en alleen Jhonatan Restrepo kon mee. De Colombiaan moest op drie kilometer van de meet lossen, waarna De Marchi voor de derde keer in zijn loopbaan een rit in de Vuelta op zijn naam bracht.

Mollema: 'Misschien wel zwaarste etappe van het jaar'

Met zijn talrijke aanvalspogingen kleurde Mollema de etappe. De Trek-renner kreeg na afloop dan ook de prijs voor strijdlustigste renner van de dag.

Mollema: 'Misschien wel zwaarste etappe van het jaar'

"Ik heb vandaag alles gegeven. Ik heb aangevallen, zat in de ontsnapping, en probeerde het op 50 kilometer van de finish ook nog eens alleen", zei Mollema na afloop. "Maar ik had niet de benen om in de finale voor de etappezege te gaan."

Volgens Mollema, uiteindelijk 51ste, was het een bijzondere etappe: "Het was de zwaarste dag in de Vuelta, misschien wel de zwaarste dag van het jaar. Het was vol gas van start tot finish. Iedereen wilde in de ontsnapping zitten en dat duurde superlang, wel 100 kilometer."

"In de kopgroep werd vervolgens ook de hele tijd aangevallen. Het was een superzware dag. Veel zwaarder dan ik had verwacht."

Uitslag

STER reclame