Viviani boekt tweede etappezege in Vuelta Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Elia Viviani heeft de tiende etappe in de Vuelta gewonnen. De Italiaan van QuickStep, die al een dagzege op zak had in Spanje, was in de rit van Salamanca naar Bermillo de Sayago over 177 kilometer de snelste in de massasprint. De zege betekende voor QuickStep alweer de zestigste overwinning van het seizoen.

Nadat de vroege vluchters Jesús Ezquerra en Tiago Machado op het enige klimmetje van de dag waren gegrepen, namen de ploegen van de sprinters de regie in handen.

NOS

Rodetruidrager Simon Yates, Nairo Quintana en Wilco Kelderman reden vervolgens lek, maar konden tijdig weer aanklampen. Het treintje van QuickStep leidde de dans en ook Lotto-Jumbo, de ploeg van sprinter Danny van Poppel, zat er voorin goed bij.

Tot aan de laatste kilometer: Van Poppel was daarin zijn piloot kwijt en was direct kansloos. Hij werd uiteindelijk zesde.

Achter Viviani kwam wereldkampioen Peter Sagan voor de derde keer in deze Vuelta als tweede over de streep. Kelderman reed in de laatste kilometer nog eens lek, maar dat had geen gevolgen voor zijn veertiende plek in het algemeen klassement.

Simon Yates blijft rodetruidrager met een seconde voorsprong op Alejandro Valverde. Beste Nederlander is Steven Kruijswijk, hij staat op de negende plek met 43 seconden achterstand op Yates.

NOS

Danny van Poppel eindigde voor de vierde keer in deze Vuelta bij de eerste zes. Meer dan een zesde plek zat er ook niet in voor de sprinter van Lotto-Jumbo.

"De ploeg deed supergoed werk, maar we lieten ons wegduwen. Daarmee was onze kans om te sprinten voor de overwinning verkeken", zei Van Poppel na afloop.

"Ik voelde me goed en kwam in de sprint voor mijn gevoel nog sterk opzetten. De prijzen waren toen al verdeeld. De vorm is er, maar het moet een keer goed vallen."

De uitslag van de tiende etappe

STER reclame