Achtste etappe: Valverde, Sagan en... Van Poppel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Alejandro Valverde heeft de achtste rit in de Vuelta gewonnen. De Spanjaard van Movistar was in de sprint heuvelop Peter Sagan (Bora) net de baas. Danny van Poppel (Lotto-Jumbo) werd derde.

De Portugees Tiago Machado en de Spanjaarden Hector Sáez en Jorge Cubero gingen er in de 195 kilometer lange rit al bij de start vandoor.

Met twaalf minuten leek de marge comfortabel, maar toereikend was het niet, want op vijf kilometer van de meet zat de vlucht erop.

Lotto-Jumbo nam in de hellende laatste kilometer de kop, maar Van Poppel werd van alle kanten voorbijgesneld. Wereldkampioen Sagan werd kort voor de meet gepasseerd door Valverde, die zijn tweede zege boekte. Van Poppel leek weg te zakken, maar hij knokte zich nog knap terug.

Klassement na achtste etappe Vuelta

Rudy Molard behoudt de rode trui. Alejandro Valverde komt dankzij de ritzege en de bijbehorende bonificatieseconden tien tellen dichterbij.

Steven Kruijswijk handhaaft zich op de negende plaats in het klassement op 1.18 van Molard. Wilco Kelderman geeft op de zeventiende plaats 2.50 toe op de Fransman.

De uitslag van de achtste etappe

STER reclame