Gallopin troeft favorieten af in zevende etappe Vuelta Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tony Gallopin heeft de zevende etappe van de Vuelta gewonnen. De Fransman van AG2R soleerde in de rit tussen Puerto Lumbreras en Pozo Alcón naar de zege.

Peter Sagan voerde op vijf seconden van de Fransman het eerste deel van het peloton aan. Daarin ontbrak Michal Kwiatkowski, die in de finale ten val kwam. De Pool zakte van plaats twee naar plek zes. Valverde steeg naar de tweede plaats dankzij de derde plek in de etappe.

Net als donderdag vormde er zich direct na het vertrek een kopgroep die de zegen van het peloton kreeg. Zeven renners demarreerden al snel na de start in Puerto Lumbreras: Michael Woods, Floris de Tier, Alexis Gougeard, Edward Ravasi, Alex Aranburu, Nicola Conci en Óscar Rodríguez.

Het algemeen klassement na de zevende etappe NOS

De kopgroep pakte in de lange aanloop naar de eerste klim van de dag ruim drie minuten op het peloton. In de lange afdaling richting de tweede heuvel voerde het peloton het tempo op, waardoor de voorsprong slonk naar ruim een minuut.

Op die klim werden de aanvallers een voor een ingerekend, Woods werd als laatste teruggepakt. De Spanjaard Jesus Herrada ging ervandoor, zijn aanval werd gepareerd door Gallopin die de favorietengroep vijf seconden voorbleef.

Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk kwamen niet in de problemen.

De uitslag van de zevende etappe

STER reclame