Bouhanni sprint naar nieuwe zege, tijdverlies Kelderman

Wilco Kelderman heeft door materiaalpech tijd verloren in de Ronde van Spanje. Kelderman kwam op achterstand te rijden toen hij van fiets moest wisselen. Hij werd van achteren aangereden waarbij zijn wiel stuk ging.

Kelderman kwam in de problemen uitgerekend op het moment dat het peloton door de harde wind aan de Spaanse kust uit elkaar werd geslagen.

De kopman van Sunweb kwam in een grote groep terecht met onder anderen de Fransman Thibaut Pinot, eveneens kanshebber voor een goede klassering in het algemeen klassement. De groep-Kelderman verloor 1.44 op het eerste peloton.

De etappe naar San Javier werd gewonnen door de Fransman Nacer Bouhanni. Hij zegevierde voor Danny van Poppel. Woensdag kwam Bouhanni nog als laatste over de streep. Bovendien kreeg hij een tijdstraf en een boete voor het uitschelden van zijn ploegleider en het slaan tegen de ploegleidersauto.

Nacer Bouhanni wint de zesde etappe NOS

Na een aantal spectaculaire etappes was de zesde rit van de Vuelta lange tijd een ouderwetse wandeletappe. Direct na het vertrek in Huércal-Overa trokken drie renners ten aanval en zij kregen direct de zegen van het peloton, dat een snipperdag nam.

Kansloze klassementsman in kopgroep

De opvallendste renner in de kleine kopgroep was Richie Porte. De Australiër wilde in de Vuelta zijn seizoen goedmaken. Porte, op voorhand een van de favorieten voor de eindzege, zakte echter al op dag twee door het ijs. Hij verloor ruim dertien minuten en inmiddels geeft hij al ruim veertig minuten toe op rodetruidrager Molard.

De toptien van het klassement NOS

Ook bolletjestruidrager Luis Àngel Maté sprong mee. Maté wilde de puntjes sprokkelen die te verdienen waren op de twee heuvels van de derde categorie en in die opzet slaagde hij. De derde aanvaller was de Spanjaar Jorge Cubero van Burgos-BH.

Het trio pakte ruim drie minuten op het peloton, maar maakte nooit echt kans op de ritzege. De laatste vijftig kilometer waren nagenoeg vlak waardoor een massasprint onvermijdelijk was.

Op 32 kilometer was de vlucht van Porte en Maté voorbij. Cubero hield het vijf kilometer langer vol.

Zo rustig als de eerste 120 kilometer verliepen, zo chaotisch waren de laatste dertig. Het peloton viel door de harde wind uit elkaar en eindigde uiteindelijk in twee grote groepen.

De uitslag van de zesde etappe

STER reclame