Boom in kopgroep tijdens bergetappe Vuelta Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ben King heeft de vierde etappe in de Vuelta gewonnen. De Amerikaan uit de Dimension Data-ploeg was in een sprint bergop de Kazach Nikita Stalnov en de Fransman Pierre Rolland de baas.

King en Stalnov waren in de slotklim weggereden uit een kopgeroep van negen, waartoe ook Lars Boom behoorde, en zagen vlak voor de finish Rolland aansluiten.

Kelderman zakt naar plaats vijf

De Fransman had niet meer de kracht om serieus mee te sprinten. Daarachter boekte Simon Yates, die uit het peloton was weggesprongen, tijdwinst op de favorieten. Yates kwam op 2.48 van King over de eindstreep en nam in het klassement de derde plaats over van Wilco Kelderman.

Klassement na vierde etappe NOS

Tijdens de 161 kilometer lange etappe was het lang de vraag of de vluchters uit de greep van het peloton zouden blijven. Maar toen de voorsprong na de eerste klim van de dag (van eerste categorie) alsmaar toenam en richting de tien minuten ging, was het duidelijk dat de winnaar vooraan reed.

Boom was een opvallende verschijning in de kopgroep. Nog geen twee dagen geleden kampte hij met buikklachten en dacht hij aan opgeven. Nu hield hij het vol tot aan de voet van de slotklim, om daarna te lossen.

Lars Boom in de kopgroep NOS

Lotto-Jumbo imponeert, maar profiteert niet

Daarachter nam Lotto-Jumbo de koers in handen op die beklimming van eerste categorie. Vier renners hielden het tempo hoog terwijl de ene na de andere grote naam (Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Ilnoer Zakarin) eraf moest.

Steven Kruijswijk en George Bennett wisten echter niet te profiteren van het werk van de ploeg. Zij zagen Simon Yates en Emmanuel Buchmann wel demarreren en enige tijdwinst boeken, maar de rode trui bleef om de schouders van Kwiatkowski.

.

STER reclame