Viviani wint eerste massasprint in de Vuelta

Elia Viviani heeft de derde etappe in de Vuelta gewonnen. De Italiaan was in de rit naar Alhaurín de la Torre over 178,2 kilometer de rapste in de sprint.

Vanuit de start sprongen zes man weg en zij fietsten een maximale voorsprong van vier minuten bijeen. Onderweg beklommen ze twee bergen: de Puerto del Madroño (eerste categorie) en de Puerto del Viento (derde categorie).

Naarmate de finale naderde, vielen er een paar renners af en kwamen er een paar bij. Een van hen was Lukas Pöstlberger, die op 20 kilometer van de meet alleen verder ging.

Nadat de Oostenrijker 14 kilometer later werd ingerekend, waren de sprintersploegen aan zet. Danny van Poppel kwam op 200 meter van de streep aan kop, maar had niet de kracht om de Italianen achter zich te houden. Giacomo Nizzolo eindigde als tweede.

NOS

Van Poppel moest zich tevreden stellen met de zesde plaats. "Ik kwam te vroeg op kop'', zei de sprinter van Lotto-Jumbo.

"Voor mij vielen ze een beetje stil. Ik dacht: dan ga ik maar. Ik keek op het bord naast de weg en hoopte dat erop zou staan dat het nog 200 meter was. Maar het was nog 300 meter. Dat was net iets te veel.''

Teleurstellend wilde hij de zesde plaats niet noemen. "Ik voel me behoorlijk goed. Na een wat moeilijke periode doe ik weer mee. Daar ben ik blij mee. Dat Viviani won, is geen verrassing. Hij is op dit moment de snelste.''

Uitslag derde etappe en stand

STER reclame