Sprinter Solomon Bockarie ANP

Sprinters Taymir Burnet en Solomon Bockarie hebben zich bij de Europese kampioenschappen in Berlijn op de 200 meter geplaatst voor de halve finales.

Bockarie won zijn serie in 20,66 seconden. Burnet liep in zijn serie naar de derde plaats in 20,67 seconden, ook voldoende om rechtstreeks tot de halve finales te worden toegelaten.

Churandy Martina mocht op basis van zijn plaats in de top-12 van de Europese ranglijst van dit jaar de series overslaan. Hij meldt zich vanavond ook voor de halve finales, die om 20.20 uur op het programma staan.

'Podium is het doel'

Bockarie (31) was blij met zijn race. "Ik had de lastige, krappe baan één. Ik heb geen snelle bocht gelopen, maar op het laatste rechte stuk ging het heel goed. In de halve finales moet het vanavond harder. Dat kan ik wel. Het podium is mijn doel."

Burnet had niet eerder in zo'n groot stadion gelopen. "Alles is nieuw voor me. Ik moet er even aan wennen. Mijn doel was de halve finales halen en dat is gelukt."

Sprinter Bockarie: 'Ik wil de EK-finale op de 200 meter halen'

Op de tienkamp was Pieter Braun na zeven onderdelen de nummer zes van het klassement. De pupil van trainer Bart Bennema stond achtste na de eerste dag, maar steeg woensdagmorgen twee plaatsen door zijn prestaties op de 110 meter horden en het discuswerpen.

De 25-jarige tienkamper zette op het hordennummer een tijd neer van 14,56 seconden, iets boven zijn persoonlijk record. Bij het discuswerpen was zijn tweede poging goed voor 43,75 meter. Het bracht hem op een puntentotaal van 5.821.

Slechte beurt

Het podium lonkte voor Braun, die vervolgens zijn kansen vergooide bij het polsstokhoogspringen. Braun ging nog wel over een hoogte van 4,60 meter, maar op 4,80 ging het drie keer mis. Hij zakte naar plaats negen met 6.611 punten.

"Dit is echt verschrikkelijk. Ik gooi gewoon honderd punten weg. Ik zat in een stijgende lijn en had een mooie sprong in het klassement kunnen maken. Dat gaat nu niet gebeuren", klonk het zuur. De Brit Tim Duckworth loste de Duitser Arthur Abele af als klassementsleider met 6.930 punten.

Tienkamper Braun baalt van slechte optreden met de polsstok

Laura de Witte uitgeschakeld

Laura de Witte slaagde er niet in de halve finales op de 400 meter te bereiken. De 23-jarige atlete eindigde in de vierde en laatste serie als vierde in 52,57 seconden. Om verder te gaan had ze bij de eerste twee of bij de zes beste verliezers op tijd moeten behoren. Haar zus Lisanne en Madiea Ghafoor waren vrijgesteld van de series door hun klassering in de top-12 van de Europese ranglijst van dit seizoen.

STER reclame