Max Verstappen in actie op Silverstone AFP

Max Verstappen hoopt dat de rivaliteit tussen Mercedes en Ferrari zondag bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië voor enige actie gaat zorgen. De Nederlander kwalificeerde zijn Red Bull als vijfde voor de tiende GP van het seizoen en dat was het maximale resultaat voor hem.

Verstappen kon niet op tegen Lewis Hamilton (Mercedes, zesde keer pole op Silverstone), de Ferrari's van Sebastian Vettel (tweede) en Kimi Räikkönen (derde) en de Mercedes van Valtteri Bottas. "Ik heb een goede kwalificatieronde neergezet", concludeerde hij voor de camera van Ziggo Sport na de kwalificatie, waar duizenden Britten uit hun dak gingen voor Hamilton.

Verstappen was tevreden. Hij kent de beperkingen van de Red Bull op snelle circuits. "Een halve seconde winst op mijn teamgenoot. Ik heb niets te klagen", zei hij met een glimlach. Dit seizoen is hij Daniel Ricciardo vaak de baas in de kwalificatiesessies. "De auto voelde in kwalificatiesessie 3 heel goed. We moeten alleen meer vermogen hebben om het hier Mercedes en Ferrari lastig te maken."

Dat gaat zondag dus lastig worden. Beide renstallen waren een stuk sneller dan de Red Bulls. "Als er vooraan niets gebeurt, wordt het een saaie race", keek Verstappen vast vooruit. "Het verschil met de teams achter ons is ook groot."

Wellicht gaat zondag de slijtage van de banden een rol spelen op Silverstone. Teamgenoot Ricciardo twijfelde eraan of een stop zondag voldoende is. In de ogen van de Australiër wordt het een slijtageslag voor de banden. "Dit was in elk geval het maximale vandaag", meende Verstappen.

STER reclame