Max Verstappen (l), Lewis Hamilton (m) en Charles Leclerc bij de persconferentie op Silverstone AFP

Aan zelfvertrouwen geen gebrek momenteel. Max Verstappen zit de laatste weken in een flow. Na zijn overwinning afgelopen zondag in de Grand Prix van Oostenrijk, voorafgegaan door een derde plaats in Canada en een tweede plaats in Frankrijk in de weken daarvoor, praat niemand meer over zijn tegenvallende begin van het seizoen.

Op Silverstone, waar zondag de tiende GP van het seizoen wordt gereden, krijgt hij bij de eerste de beste persconferentie al meteen de vraag voorgelegd of hij nog wereldkampioen kan worden. Het kan verkeren.

Lastig

Verstappen geeft aan dat dat heel lastig gaat worden. "Om onze achterstand goed te maken, moeten we eigenlijk elk weekeinde om de overwinning kunnen strijden", antwoordt hij. "Op sommige circuits kunnen we wel om de overwinning meedoen, maar niet op alle banen."

Voorlopig is hij de man die resultaten neerzet en daarmee eerdere critici de mond snoert. Derde in Canada, tweede in Frankrijk en winnen in Oostenrijk. Wat zondag voor het oog van duizenden Nederlandse fans gebeurde op de thuisbaan van zijn werkgever, blijft voor Verstappen toch enigszins verrassend.

Specialer

"Zeker als je naar de vrijdag en de zaterdag voor de race kijkt. Maar als zich een kans voordoet, moet je die ook pakken", blikt hij terug op het Nederlandse feest in Spielberg. "Dat de overwinning onverwacht was, maakt het alleen maar specialer."

Max Verstappen (boven) twee jaar geleden op Silverstone AFP

Zondag op Silverstone zou een podiumplaats al voor tevreden gezichten bij Red Bull zorgen. Ondanks zijn uitvallen in Oostenrijk is Lewis Hamilton de favoriet voor zijn thuispubliek. De wereldkampioen won de afgelopen vier jaar zijn thuisrace, in totaal won hij er vijf keer: Silverstone is zijn GP.

Verstappen stond er in het verleden ook op het podium. Twee jaar geleden finishte hij als tweede achter Hamilton en maakte hij grote indruk met een inhaalmanoeuvre bij de tweede Mercedes-rijder Nico Rosberg (buitenom).

Verstappen denkt dat de Red Bulls het lastig zullen hebben op Silverstone. "Voor ons is het jammer dat sommige bochten nu vol gas gaan en dat het in feite een recht stuk is geworden. We zullen er bij zitten, maar we zijn niet supercompetitief", blikt hij vooruit. "Ik heb hier eerder op het podium gestaan, zondag wil ik daar weer staan. "

STER reclame