McLaren-coureur Stoffel Vandoorne in actie tijdens de GP van Oostenrijk EPA

Eric Boullier is opgestapt als racedirecteur bij McLaren. Het Formule 1-team, waarvoor Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne rijden, presteert ondermaats en daar neemt Boullier de verantwoordelijkheid voor.

In het WK-klassement staat Alonso voorlopig op een achtste plaats, met 36 punten. Vandoorne staat zestiende een reed slechts acht punten bij elkaar. McLaren heeft Gil de Ferran naar voren geschoven als de nieuwe sportief directeur.

Racedirecteur Eric Boullier stapt op bij McLaren EPA

"De resultaten voldoen niet aan de verwachtingen die iedereen bij McLaren heeft. We hebben systematische en structurele problemen, die alleen opgelost kunnen worden door ingrijpende veranderingen van binnenuit door te voeren", laat teambaas Zak Brown weten.

Het doel van McLaren was om dit seizoen te concurreren met Red Bull, de ploeg van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Om dat voor elkaar te krijgen werd afscheid genomen van de Honda-motoren en stapte het team over naar Renault als leverancier. Zonder succes.

Saillant detail: Red Bull bewandelt volgend seizoen de omgekeerde weg en vervangt de huidige Renault-motoren door krachtbronnen van Honda.

STER reclame