Angelique Kerber met de Wimbledon-schaal Pro Shots

Angelique Kerber heeft voor het eerst in haar loopbaan de grandslamtitel op Wimbledon veroverd. De als elfde geplaatste Duitse was in de eindstrijd met 6-3, 6-3 duidelijk de meerdere van Serena Williams, die niet in de buurt kwam van een achtste kampioenschap op het Londense gras.

De 30-jarige Kerber nam met haar overwinning revanche voor de verloren finale van 2016, toen de Amerikaanse haar zevende titel op het heilige gras binnenhaalde.

Slordig

Williams, in haar eerste grandslamfinale als moeder, speelde slordig in de eerste set, getuige ook de veertien afzwaaiers die ze afleverde. Ze werd maar liefst drie keer gebroken. Williams, die haar opponente eenmaal brak, had na een half uur de set verloren.

Angelique Kerber AFP

Ook in de tweede set kwam de 36-jarige Williams, die haar tiende eindstrijd op Wimbledon speelde, er niet aan te pas. Ze sloeg weliswaar uiteindelijk 23 winners, maar daar stonden 24 onnodige fouten tegenover.

Kerber maakte amper fouten - vijf in totaal - en één break volstond om na de Australian Open en de US Open (beide in 2016) haar derde grandslamtitel te kunnen bijschrijven.

Serena Williams komt de nog verbouwereerde Angelique Kerber feliciteren Pro Shots

STER reclame