Bertens baalt van uitschakeling: maar ben ook trots Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ze was er dichtbij, maar Kiki Bertens is er net niet in geslaagd de laatste vier te bereiken op Wimbledon. In de kwartfinale tegen de Duitse Julia Görges was ze in de tweede set slechts twee games verwijderd van de zege, maar de nummer 20 van de plaatsingslijst moest uiteindelijk toch buigen voor de nummer 13: 6-3, 5-7, 1-6.

Bertens had twee eerdere confrontaties met de Duitse gewonnen, maar die wedstrijden werden op gravel gespeeld. Ditmaal was ace-koningin Görges (op weg naar de kwartfinales sloeg ze er 41) de iets betere speelster. Ze was goed voor meer winners en haalde meer rendement uit haar eerste service, ook al liet ze nu slechts drie aces noteren.

Solide backhandreturns

In de eerste set oogde Bertens net zo zelfverzekerd als in haar eerdere duels in deze editie waarin ze onder anderen de top-10-speelsters Venus Williams (9) en Karolina Plisková (8) de baas was geweest. Ze forceerde op 4-3, mede door enkele solide backhandreturns, de break die volstond voor setwinst.

Julia Görges bejubelt een punt in de partij tegen Kiki Bertens AFP

Bertens kwam in de tweede set met 1-4 achter, maar weer bleek ze mentaal sterk. Ze vocht zich knap terug tot 4-4. Op 4-5 schonk ze Görges door slordigheden twee setpoints, maar opnieuw was ze niet uit het veld geslagen en pakte ze alsnog de game.

Bij 5-6 leverde Bertens echter haar service in en daarmee ook de set. Na die opdoffer was was het verzet gebroken bij de 26-jarige Wateringse, die in de derde set niet meer in staat bleek het tij te keren.

STER reclame