Serena Williams AFP

Angelique Kerber, Jelena Ostapenko en Serena Williams hebben op Wimbledon de halve eindstrijd bereikt.

De Duitse, nummer elf van de plaatsingslijst, versloeg de Russin Daria Kasatkina met 6-3, 7-5 en de als twaalfde ingeschaalde Letse won met 7-5, 6-4 van de Tsjechische Dominika Cibulková. Zij staan in de halve finales tegenover elkaar.

Zevenvoudig Wimbledon-winnares Williams, na haar zwangerschap gezakt op de mondiale tennisladder en in Londen als 25ste geplaatst, klopte na een moeizaam begin de Italiaanse Camila Giorgi met 3-6, 6-3, 6-4.

Bloedstollend

Kerber (WTA-10) en Kasatkina (WTA-14) ontmoetten elkaar al voor de derde keer dit jaar. De Russin overklaste de Duitse in maart in Indian Wells en in juni nam Kerber revanche in Eastbourne, waar ze elkaar voor het eerst op gras troffen.

In de bloedstollende laatste game met enkele fraaie rally's had Kerber niet minder dan zeven matchpoints nodig om de tot de laatste snik strijdende Kasatkina op de knieën te krijgen en voor de derde keer de halve eindstrijd te bereiken. In 2016 was ze verliezend finaliste.

Jelena Ostapenko ANP

Ostapenko (WTA-12) forceerde bij 5-5 een break op love, waarna ze de eerste set ook uitserveerde zonder een punt tegen te krijgen. Cibulková repareerde in de tweede set een break achterstand, maar een tweede kon ze niet wegpoetsen.

Geen zenuwen

De 36-jarige Williams speelde tegen Giorgi haar 48ste partij in de kwartfinales van een grandslamtoernooi, terwijl haar opponente dat voor het eerst meemaakte. Toch leek de Italiaanse geen last van zenuwen te hebben. Ze nam veel risico, timmerde er vrolijk op los en liet vaak haar beste tennis zien op de belangrijke momenten.

Williams won in de eerste set drie van haar vier opslaggames op love, maar één zwakke servicebeurt op 2-3 kostte de haar de set. De Amerikaanse ging daarna nog agressiever spelen en had in beide sets aan één break genoeg om zich voor de elfde keer voor de halve finales te plaatsen in Londen.

Williams stuit nu op de Duitse Julia Görges, die Kiki Bertens uit de halve finales hield.

STER reclame