Wie pakt QuickStep aan?

Hij won al klassiekers als de Ronde van Vlaanderen (een keer), de Amstel Gold Race (vier keer), Luik-Bastenaken-Luik (een keer) en de Ronde van Lombardije (twee keer), maar Parijs-Roubaix ontbreekt nog op de erelijst van Philippe Gilbert. Mogelijk komt daar dit jaar verandering in.

De 35-jarige Belg reed de Hel van het Noorden elf jaar geleden voor de eerste en voorlopig laatste keer. Hij werd toen 52ste. "Ik heb niet de ervaring, maar ga mijn best doen. Als ik kan rijden zonder pech, kan ik meedoen voor de winst."

Met ook Yves Lampaert, Zdenek Stybar en Niki Terpstra heeft QuickStep meerdere ijzers in het vuur. Afgelopen zondag won Terpstra nog de Ronde van Vlaanderen en eindigde Gilbert als derde.

NOS-commentator Maarten Ducrot ziet Gilbert als favoriet voor de overwinning. "Gilbert is een afmaker en rijdt sterk tot nu toe, dus hij gaat het doen", zegt Ducrot. "Terpstra gaat zich opofferen en daar kan Gilbert van profiteren."

Hoe QuickStep aan te pakken? Greg Van Avermaet (BMC), de winnaar van vorig jaar, weet het antwoord. "Ik ga ze proberen te volgen en dan moeten ze mij zien kwijt te raken, want ik ben sneller in de sprint."

STER reclame