NOS WielrennenAangepast

Boonen: Terpstra beschikt over het sterkste stel benen

Boonen: Terpstra is de enige die het verschil kan maken

Een jaar geleden, na Parijs-Roubaix, zette Tom Boonen zijn wedstrijdfiets voor altijd aan de kant. En daar heeft de 37-jarige Belg nog altijd geen spijt van. Sterker, het is het ideale moment om te stoppen gebleken, zegt hij met een brede grijns. "Omdat het dit jaar steeds zulk slecht weer was. Dan constateer ik: ik heb toch gelijk gehad."

Maar ook in alle ernst heeft hij er vrede mee dat er een eind is gekomen aan zijn jaren in het profpeloton. "Ik heb nog niet echt een moment gehad dat ik dacht: oooh, had ik nu maar in koers gezeten... Alleen bij Harelbeke wel. Dat was een koers om duimen en vingers bij af te likken. Dat was echt koersen zoals ik het graag heb: het gas open. En met een geweldige winnaar."

Paaseiskes

Die winnaar was Niki Terpstra. De voormalig ploeggenoot van Boonen bij QuickStep bracht op glorieuze wijze - na een slim gereden race en een imposante solo - de E3 Harelbeke op zijn naam. Die triomf maakt hem in de ogen van de Belg ook meteen tot de grote favoriet voor de Ronde van Vlaanderen van vandaag.

"Niki heeft daar de wedstrijd van zijn leven gereden, denk ik. Laat ons hopen dat hij dat nu opnieuw kan doen. Hij is op dit moment de enige renner die het verschil kan maken. Dat wil niet zeggen dat hij gaat winnen, maar hij beschikt wel over het sterkste stel benen."

De Ronde van Vlaanderen: vijf memorabele momenten

Boonen zal ter plekke getuige zijn van de finish van de Ronde van Vlaanderen, de klassieker die hij zelf in 2005, 2006 en 2012 naar zijn hand wist te zetten. Bij de start zal hij trouwens niet van de partij zijn. "Nee, ik moet paaseiskes leggen 's morgens vroeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl