Roger Federer is nog één zege verwijderd van het heroveren van de nummer één-positie op de wereldranglijst. De 36-jarige Zwitser haalde op het ABN Amro-toernooi ten koste van Philipp Kohlschreiber de kwartfinales: 7-6 (8), 7-5.

Federer heeft in Ahoy handen vol aan Kohlschreiber Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In tegenstelling tot zijn eerste ronde werd Federer donderdagavond wel op de proef gesteld. Een uitverkocht Ahoy zag de Zwitser drie setpunten overleven, waaronder twee op 4-6 in de tiebreak. Op die momenten sloeg bij Kohlschreiber de twijfel toe.

Toch hield de Duitser, met zijn 34 jaar net als Federer een routinier in het circuit, zich ook staande in de tweede set.

De Zwitser bleef ongenaakbaar op eigen service, maar hield moeite met het directe tennis van Kohlschreiber. De Duitser was op 5-5 zijn zenuwen echter weer niet de baas en werd mede door twee dubbele fouten gebroken. Federer sloeg direct toe.

4 november 2012

Federer treft in de volgende ronde Robin Haase en is bij winst voor het eerst sinds 4 november 2012 de mondiale nummer één. Hij zal dan de oudste wereldranglijstaanvoerder ooit zijn.

Momenteel bekleedt Rafael Nadal de hoogste trede van de tennisladder.

STER reclame