Tallon Griekspoor in actie tegen Stan Wawrinka
NOS SportAangepast

Griekspoor stunt tegen Wawrinka

Tallon Griekspoor heeft bij het ABN Amro-toernooi in Rotterdam voor een grote verrassing gezorgd. De nummer 259 van de wereld, die met een wildcard was toegelaten, klopte Stan Wawrinka, de mondiale nummer 13 en als vijfde geplaatst, met 4-6, 6-3, 6-2.

De Zwitser won nog wel de eerste set na een break in de openingsgame, maar in het vervolg lukte weinig meer. Naast een haperende service en veel afzwaaiers, bewoog Wawrinka ook nog eens beroerd.

Griekspoor verslaat Wawrinka

Zowel in de tweede als de derde set leverde Wawrinka, nog niet zo lang weer actief na twee knieoperaties, direct zijn service in. De 21-jarige Griekspoor hield zijn hoofd koel tegen de toernooiwinnaar van 2015 en serveerde beide sets kalm uit.

"Ik wist van tevoren dat hij niet top was", reageerde Griekspoor. "Zijn knie is niet honderd procent. Ik heb wedstrijden van hem gezien vorige week. Hij bewoog niet goed naar zijn forehand-hoek. Daarom zocht ik vooral zijn forehand op om toch gebruik te maken van de situatie."

Griekspoor: avond van mijn leven

"Het was de mooiste avond van mijn leven", voegde Griekspoor toe. "Dit smaakt naar meer."

De zege van Griekspoor betekent dat er sowieso een Nederlander in de kwartfinales staat. De volgende tegenstander in de tweede ronde komt namelijk uit het duel tussen Robin Haase en Thiemo de Bakker.

Stan Wawrinka in zijn partij tegen Tallon Griekspoor

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl