Lesley Kerkhove ANP

Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs zijn op het kwalificatietoernooi van het Australian Open doorgedrongen tot de beslissende derde ronde. De 26-jarige Kerkhove rekende in de tweede ronde af met de Sloveense Tamara Zidansek. Schoofs won van de Britse Naomi Broady.

Kerkhove

De partij werd vanwege de aanhoudende regen in een hal gespeeld. Kerkhove won met 6-4 en 6-2 van het 20-jarige talent uit Slovenië. Kerkhove staat op dit moment op de 175e plaats op de wereldranglijst. Haar tegenstandster was de nummer 180 op de lijst.

Kerkhove hoeft nog maar een wedstrijd te winnen om zeker te zijn van een plek op het hoofdtoernooi van de Australian Open. Om daar te komen moet Kerkhove zondag afrekenen met Anna Kalinskaya. De pas 19-jarige Russin staat op dit moment op de 161e plek op de ranglijst.

Schoofs

Bibiane Schoofs won met 7-6 en 6-2 van de Britse Naomi Broady. De 29-jarige tennisster staat op de 202e plek van de wereldrangslijst terwijl haar opponent op de 119e plek staat.

Ook deze partij werd vanwege de regen indoor gespeeld. Schoofs staat morgen tegenover de Sloveense Ivana Jorovic. Op de ranking staat Jorovic op plek 280, 78 plaatsen achter Schoofs.

STER reclame